• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Umre kafilesi Diyarbakır`dan yola çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da İnzar Turizm Acentesi Hac ve Umre Organizasyonu aracılığıyla umreye gidecek olan kafile, yola çıktı. Hava yoluyla umreye gidecek kafileyi aileleri ve arkadaşları havaalanında dualarla uğurladı.

Umreye gidecekleri için oldukça mutlu olduklarını dile getiren umre kafilesi, herkese bu duyguyu yaşamayı tavsiye ettiler.

Umre kafilesi görevlisi Abdülbari Çelik,  ihram giydikten sonra umre heyecanını daha iyi anladıklarını belirtti.

Büyük bir heyecan içerisinde olduklarını dile getiren Çelik, “Hz. İbrahim`in memleketine, bütün peygamberlerin gittiği, tavaf ettiği, sevdiği, Peygamber Efendimizin doğduğu,  Kur`an`ın nazil olduğu ve Cebrail`in (as) gezdiği memlekete gidiyoruz. İmkânları olan kardeşlerimiz bu ibadeti sakın ertelemesinler. Bir an önce oraya gitsinler. Oranın ne kadar mübarek olduğunu görmelerini tavsiye ediyoruz.” dedi.

Arkadaşlarıyla beraber umreye gitmenin güzel bir duygu olduğunu ifade eden Ali Bayık, “Allah`a Hamd olsun. Arkadaşlarımızla beraber Umreye gidiyoruz. Allah bize af ve mağfiret etsin. Herkesin bu heyecanı yaşamını ve umreye gitmesini isteriz.” şeklinde konuştu.

Her gencin muhakkak bu duyguyu tatması gerektiğine dikkat çeken Kamuran Bulut, şunları söyledi: “Anlatacak bir duygu değil. Umreye ve kutsal topraklara gidip geldikten sonra ancak bu duygu insan anlatabilir.”

Umreye gitmenin isteyen herkese nasip olmasını dileyen Mehmet Barvin, yaşadığı duyguyu ifade edemediğini aktardı.

Naif Dar, “Umreye gitmek için çok geç kaldık. Herkes daha erken yaşta gitmelidir.” diye belirtti.

Abdullah Çifti ise arkadaşlarının umreye gidip geldikten sonra yaşadıkları duyguyu anlattıklarını ifade ederek, “Bu sefer gitmek bize nasip oldu. Kutsal topraklara geldiğimde bu sefer ben anlatacağım gitmeyen arkadaşlarıma.” ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz/M. Hüseyin Temel- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir