• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Kuru soğan fiyatlarındaki artışa pazarcı esnafından tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’da son zamanlarda etkisini gösteren soğuk hava şartları nedeniyle semt pazarlarında önceden 1 TL’ye satılan kuru soğan, şimdilerde 2,5 TL ile 3 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

Komisyoncuların önceden aşırı derecede stok yapmalarının fiyatlarda artışa neden olduğunu savunan pazarcı esnafı, yetkililerin karaborsanın önünü alması gerektiğini belirtti.

Merkez Bağlar ilçesinde kurulan semt pazarında kuru soğan satışı yapan Emanet Yener, kuru soğanın stoklanması nedeniyle piyasada mal kalmadığını söyledi.

“Yetkililer karaborsanın önünü almalıdır”

Normalde 30 ya da 40 kuruşa aldıkları kuru soğanı şu an 2,20 TL’ye alabildiklerini aktaran Yener, “Soğan fiyatları, kış şartları nedeniyle genelde bu aylarda artıyor. Tabi, komisyoncular önceden aşırı derecede stok yapıyorlar. Stoklar nedeniyle piyasada mal kalmıyor, olanlar da yüksek fiyata satılıyor. Önceden 1 TL ya da 1,5 TL’ye sattığım soğanı şu an 2,5 TL ya da 3 TL’ye satıyorum. Kuru soğanları artık 2,5 TL’ye halden getiriyoruz. Bu da halkı zor durumda bırakıyor. Normalde 30 ya da 40 kuruşa aldığımız soğanı şu an 2,20 TL’ye alıyoruz. Bazı günler 2,40 TL’ye bile soğan alıyoruz. Yetkililer, karaborsanın önünü almalıdır.” dedi.

Müşterilerin kuru soğan fiyatlarını öğrenince kendilerine tepki gösterdiğini dile getiren Abdulvasıh Korhan ise “Fiyatlar çok yüksek. Büyük esnaf soğanları stok ettiği için fiyatlar böyledir. Müşteriler durumdan şikâyetçidirler. Soğan fiyatının çok yüksek olduğunu söylüyorlar. Tabi, fiyat yüksek olduğu için alışveriş de yapmıyorlar. Bazen fiyatları bizim yükselttiğimizi aktarıyorlar ama biz de kendilerine durumun bizden kaynaklanmadığını, büyük esnaftan yüksek fiyata aldığımız için satışları da buna göre düzenlediğimizi söylüyoruz.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir