• DOLAR 34.236
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2920.514
  • ...
Çınar`daki saldırıyla ilgili belediyeye soruşturma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Çınar ilçe Emniyet Amirliğine yönelik 13 Ocak 2016 tarihinde düzenlenen ve 6 kişinin ölümü, 40 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Çınar İtfaiye Amirliği görevlileri ve ilgililer hakkında müdahalede kasıtlı ve ihmalkâr davranışlar sergiledikleri gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Konuyla ilgili savcılık tarafından yapılan açıklamada, “Çınar Cumhuriyet Başsavcılığınca patlama sonrasında çıkan yangına Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Çınar İtfaiye Amirliğinin gereğince müdahale etmediği yönündeki iddialarından dolayı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Çınar İtfaiye Amirliği görevlileri ve ilgililer hakkında soruşturma başlatıldı.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, olaydan sonra itfaiyenin yaptığı müdahalede kasıtlı veya ihmalkâr davranışla herhangi bir suç işlenip işlenmediğinin tespiti yönünde başlatılan soruşturmanın devam ettiği belirtildi. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir