• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Urfa Müftülüğünden motivasyon semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından SGK İl Müdürlüğü Konferans Salonu`nda ‘Din hizmetinde moral ve motivasyon` semineri düzenlendi. Düzenlenen seminere İl Müftüsü İhsan Açık, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri, Kur`an kursu öğreticileri, il ve ilçe müftülük personelleri Katıldı

Seminer, Haliliye İlçe Müftülüğüne bağlı Osmanbey Kampüsü Camii İmam Hatibi Habib İspirli`nin okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İl Müftüsü İhsan Açık`ın açılış konuşmasını yaptığı seminerde Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım bir konuşma yaptı.

Kendisinin de bir süre din görevlisi olarak bu hizmette bulunduğunu ifade eden Yıldırım, “Okuduğumuz her ezan veya mihraptaki Kur`an tilavetimiz şevkini yitirmemeliyiz. Her vakte ayrı bir heyecanla, aşkla gidilmelidir. Din görevlisi çözüm üretir, fedakârdır. Merhum Hasan Akkuş Hocamız bunun açık örneğidir. Bir Mevlitten sonra kendisine boğazda yalı, 1000 dönüm arsa gibi kendisine sunulan teklifleri kabul etmek yerine daha değersiz bir binayı göstererek Kur`an Kursu açabilme izni verilmesini istemiştir.” ifadelerine yer verdi.


Prof. Dr. Yıldırım, son olarak “Din görevlisi mesleği seçilmiş bir meslektir. Size bu mesleği seçtiren anne ve babanıza dua edin.” dedi. (Ramazan Casuk- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir