• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Hani`de Kur`an-ı Kerim güzel okuma yarışması düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Hani ilçesine bağlı Gürbüz beldesinde faaliyetlerde bulunan Gürbüz İrşad-Der tarafından Kur`an-ı Kerim`i güzel okuma yarışması düzenlendi.

15 yaş ve üstü öğrencilere yönelik gerçekleştirilen yarışma, belde halkının da katılımıyla Gürbüz Ulu Camii`nde yapıldı.

Hafız Mehmet Emin Çiçek`in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan yarışmada açılış konuşmasını Gürbüz İrşad-Der Başkanı Nihat Çam yaptı.

Günümüzde yaşanan sıkıntıların temelinde yatan nedenlerin, toplum olarak Kur`an-ı Kerim`den uzaklaşılması olduğunu belirten Çam, “Kur`an nesli bir toplumun oluşması için böyle bir programın yapılması faydalıdır. Gençlerimizin elinde Kur`an, sinelerinde iman, dillerinde ise Allah`ın zikri olmasını istiyoruz. Bu gençlerimizin faydalı bireyler olmalarını istiyoruz. Bugün yaşanan sıkıntıların temel nedenlerinden biri toplum olarak Kur`an-ı Kerim`den uzaklaşmamızdır.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından söz alan Molla Mehmet Şenlik ise Kur`an-ı Kerim`in önemine değindi.

“Kur`an`a tutunan hidayet bulur”

Kur`an-ı Kerim`e tutunan kişilerin hidayet bulacağını, ondan yüz çevirenlerin ise delalete sapacağının altını çizen Şenlik, “Kur`an`a tutunan hidayet bulur. Ondan yüz çeviren ise delalete sapar. Kur`an, nice toplulukları izzetli ve şerefli kılmış iken Kur`an`dan yüz çeviren toplulukları ise aşağıların en aşağısına düşürmüştür. Kur`an, Allah`ın gökten yeryüzüne saldığı bir ipidir. Kim ona tutunursa hidayeti bulur.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yapılan yarışmada Abdullah Gügergin 1`inci, Abdulkadir Tekdoğan 2`nci, Bünyamin Yılmaz ise 3`üncü oldu.

Dereceye girenlere ödül olarak çeyrek altın takdim edilirken, diğer yarışmacılara da çeşitli hediyeler verildi. Yarışma, yemek ikramıyla son buldu. (Emrah Deniz-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir