• DOLAR 34.236
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2920.514
  • ...
Suriyeli babanın yürek burkan dramı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriyeli Bassam Merhem Adnan (40), Suriye`nin Humus kentinde yaşanan bombardıman sırasında eşi ve iki çocuğunu kaybetti. Hayatta kalan 2 çocuğuyla Batman`a gelen Baba Adnan, burada çocuklarına hem babalık hem annelik yapıyor.

Bir kulübede bekçilik yapan baba Adnan, burada çocuklarıyla beraber yaşam mücadelesi veriyor.

Adnan, yaşadıkları çaresizliği şöyle anlattı:  “Uçaklarla yaşadığımız şehri bombaladılar. Bombardımanda eşimi, çocuklarımı ve akrabalarımın bir kısmını kaybettim. Ben de sağ kalan 4 ve 6 yaşındaki kız çocuklarımla çareyi Türkiye`ye gelmekte buldum. 15 ay önce eşim ve 9 ile 10 yaşındaki çocuklarımı kaybettikten sonra Batman`a yerleştim. 13 ay boyunca bir hayırsever evini bana verdi. İki çocuğum ile hayırseverin evinde kaldık.  Şimdi de çocuklarımı yanıma alarak Akça (Tilmis) köyü yakınında Batman-Hasankeyf Karayolundaki bir iş yerinde bekçilik yapıyorum.”

“Çocuklarım için yardım istiyorum”

Batman Valiliğine yeni kayıt yaptırdığı için halen bir yardım alamadığını söyleyen Adnan, “Bir hayır sahibi geçici olarak bize bir ev verdi. Fakat çocuğu evlenince bizim oturduğumuz eve yerleşmek zorunda kaldılar. Dolayısıyla biz de evden çıktık. Küçük çocuklarım ile bekçilik yaptığım yerde kalıyoruz. Havalar çok soğuk ve çocuklarımın giyecek kışlıkları ile ısınmak için yakacağımız yok. Özellikle çocuklarım için yardım istiyorum.” dedi.

“Çocuğumun okuması için de yetkililerden destek bekliyorum”

Çok çaresiz olduğunu ifade eden Adnan, “Ben ailemin büyük bir kısmını kaybettikten sonra çok hastalandım. Yanımda olan iki çocuğum daha çok küçük. Kaldığımız yer ısız bir yer olduğundan çocuklarım adına kaygı duyuyorum. Çocuklarım burada kalmaktan korkuyorlar. Yetkili ve hayırseverlerden isteğim, küçük de olsa Batman merkezde kalabileceğimiz bir yer tahsis edilsin. Büyük kızım 6 yaşındadır. Artık okuma çağındadır. Çocuğumu okutmak istiyorum. Çocuğumun okuması için de yetkililerden destek bekliyorum.” diye konuştu.

“Kardeşimle giyecek elbiselerimiz bile yok”

Daha 5 yaşındayken öksüz kalan 6 yaşındaki Reva Merhem Bassam ise babaların kendilerine annelik de yaptığını söyledi. Reva Merhem Bassam, “15 aydır Suriye`den geldik. Annem Suriye`de ölünce babam bizi Türkiye`ye getirdi. Bizlere hem annelik hem de babalık yapıyor. Babam başımız ile elbiselerimizi yıkıyor ve bize yemek hazırlıyor. Her zaman babam saçımı tarıyor, bizi giydiriyor. Çölde kalıyoruz, buradan korkuyoruz. Hem Batman`a gidip okumak da istiyorum. Kardeşim ile giyecek elbiselerimiz bile yok, buralar çok soğuktur. Herkesten bizlere yardımcı olmalarını istiyorum. Yemeğimiz her zaman azdır ve babam çok hastadır. Kardeşim hep çocuklarla oynamak istiyor benim de tek isteğim okumaktır.” diye konuştu.

Acılı baba Bassam Merhem Adnan, son olarak, kendilerine bir an önce yetkili ve hayırseverlerin uzatacağı yardım eli beklediklerini söyledi. (M. Sait Çelik- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir