• DOLAR 34.249
  • EURO 37.626
  • ALTIN 2909.206
  • ...
Bakan Çelik Şanlıurfa'daki programının ilkini gerçekleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ‘Güneydoğu Anadolu Bölgesi Bakanlık Koordinasyon ve Sektörel Ortak Akıl Toplantısı’na katıldı. progam, GAPTEM Toplantı Salonunda gerçekleşti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığını 3 günlüğüne Şanlıurfa’ya taşıyan Bakan Çelik, gerçekleştireceği programının yol haritasını açıkladı.

Toplantıya Bakan Faruk Çelik’in yanı sıra Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve daire amirleri katıldı.

Toplantının ilkini geliştirdiğini söyleyen Bakan Çelik, bölgedeki tarım politikalarıyla ilgili değerlendirmeler bulunarak, “Bakanlığımızın üst düzey yöneticileriyle birlikte üç günlük çalışmalarımızı programlayacak,  genel itibariyle bölgedeki tarım politikalarımızla ilgili değerlendirmeler yapacağız.” dedi.

Şanlıurfa’nın sorunlarını özel olarak ele alacaklarını belirten Bakan Çelik, “Gerek bugün, gerek Cumartesi günü yoğun bir şekilde bölgedeki gıda, tarım ve hayvancılık ile ilgili gelişmeleri görüşeceğiz, değerlendireceğiz. En önemlisi toplantılarımızın son günü olan Pazar gününde, Şanlıurfa’nın sorunlarını spesifik olarak ele alacağız. Pazar günü sabahtan öğlene kadar, Şanlıurfa’mızda tüm üreticilerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın beklentileri nelerdir, onları bizzat bakanlık amirlerimizle, yetkililerimizle beraber dinleyeceğiz. Bir anlamda bölgedeki sorunların birinci elden takip ve çözümünü bu bölge toplantıları vasıtasıyla gerçekleştireceğiz.” açıklamalarında bulundu.

Daha sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti. (Ramazan Casuk - İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir