• DOLAR 34.273
  • EURO 37.692
  • ALTIN 2910.464
  • ...
Bakan Tüfenkçi Çınar'da incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çınar’da Çarşamba gecesi bombalı saldırının gerçekleştiği yerde incelemelerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, daha sonra patlama nedeniyle zarar gören esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Bakan Tüfenkçi beraberindeki heyet ile yaptığı incelemenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu. Tüfenkçi, “Buraya konulan bomba Sultanahmet’e konulan bomba ile aynı, Fransa’da, Suruç’ta patlatılan bomba ile aynı ve hepsinin ortak yönü insanlığa karşı yapılmış bir eylem olarak tarihe geçti. Burada patlatılan bomba ile ne emniyete ne devlete, sadece buranın halkının huzuruna ve insanlığa yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz.” dedi.

Bazı şüphelilerin gözaltına alındığını belirten Bakan Tüfenkçi, “Bir kısmı yakalandı, diğerleri de kısa zamanla yakalanır. Yakalansın veya yakalanmasın bunlar önemli değil, önemli olan burada ki bu zulmü sonlandırmaktır. Ellerini buradaki insanların yakalarından çekmeleri önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Bakan Tüfenkçi’nin ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker, PKK’nin yaptığı bütün eylemlerle Kürtlere zarar verdiğini ifade ederek şunları söyledi: “PKK bölgedeki Kürt vatandaşlarımıza bir kez daha saldırmış ve zarar vermiştir. Bugüne kadar yaptığı bütün eylemlerle Kürtlere zarar veren bu örgüt, aslında IŞİD’in benzeri eylemler yapmak sureti ile de bir manada zihniyet akrabası olduğunu ortaya koymuştur. Önceki gün Sultanahmet’teki saldırı ile Çınar’da gerçekleştirdiği saldırı arasındaki benzerlik aslında budur.”

Saldırıda zarar görenlerin mağduriyetinin giderileceğini belirten Eker, “Sayın bakanım ifade etti, vatandaşlarımızın maddi hasarları elbette ödenecektir. Ama yüreklerde meydana gelen, çocukların, genç kızların, kadınların, yaşlıların yüreklerinde meydana gelen hasarları, duygularında meydana gelen hasarları biz nasıl gidereceğiz, bu tahribatı ne ile gidereceğiz. Bu tahribatın müsebbibi insanlık özü ile insanlığın düşmanı olan terörist zihniyettir. Düşüncelerini kimin hesabına yaptığı belli olmayan, düşüncelerini şiddet ve terör yolu ile hayata geçirmeye çalışan, insanlara zorla kabul ettirmeye çalışan bu düşünce melun bir düşüncedir. İnsanlığın vicdanında mahkûmdur ve mahkûm olmaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Eker, bombalı araç ile yapılan saldırı da bir ton 300 kilo ağırlığında patlayıcı kullanıldığını belirterek, “Getirip de burada bir ton 300 kilo ağırlığındaki bir bombayı evlerin arasında patlatmak, hangi vicdana, hangi insanlığa, hangi değere sığar. Bunu milletimizin ferasetine, basiretine, dirayetine bırakıyoruz. Milletimizin gönlünde bunların mahkûm edildiğini biliyoruz, mahkûm olacaklar. Biz maddi yaraları elbette ki saracağız, ama bu kanlı terör örgütünün bu tür eylemleri ile de mücadele edeceğiz. İnsanlık vicdanında bunlar hep mahkûm oldu, mahkûm olacaklar.” dedi. (Vedat Aydın-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir