• DOLAR 34.24
  • EURO 37.556
  • ALTIN 2871.163
  • ...
Van Peynirciler Çarşısı esnafı hijyenik çarşı istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Peynirciler Çarşısı esnafı çalıştıkları ortamın hijyenik olmadığını söyleyerek, sağlığa uygun bir ortamın oluşturulması için Van Büyükşehir Belediyesi`ni bu konuda gerekenleri yapmaya davet etti.

Van otlu peynirinin yerli ve yabancı turistler tarafından rağbet gördüğünü kaydeden çarşı esnafı, otlu peynirin daha iyi tanıtılması için hijyenik bir çarşıya ihtiyaç olduğunu söylediler.

Meşhur otlu peynirinin hijyenik bir şekilde satılması için hijyenik bir ortama sahip olması gerektiğini dile getiren Rüstem Apaydın isimli esnaf, “Açıkta satılan otlu peynirin daha hijyenik ve bozulmasını önleyecek çalışmalar yapılması gerekiyor. Bu noktada Van Belediyesi esnafa hijyenik, şeffaf bir çarşı yaparsa ve bununla birlikte soğuk hava deposu yapılır ise bizler Van otlu peynirini her tarafa dağıtırız. Şayet soğuk hava deposu yapılırsa Van peynirinin bozulma sorunu da ortadan kalkacaktır. Nasıl ki Kayseri'nin sucuğu, Konya'nın etli ekmeği, Gaziantep`in baklavası meşhursa bizim de otlu peynirimiz meşhurdur. Van Belediyesi bu peyniri fırsata çevirerek ve iyi bir organizasyon yaparak tanıtması gerekmektedir. Bundan dolayı Van belediyesi bir an önce esnafla bir araya gelmelidir. Özellikle peynirci esnafı bir araya getirip hijyenik bir çarşı yapmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Van otlu peynirinin yerli ve yabancı turistler tarafından rağbet gördüğünü, ancak hijyen noktasında ortamın uygun olmadığını söyleyen Apaydın, Van Büyükşehir Belediyesi`nin kendilerine destek vermesini istedi.

Apaydın, “Van peyniri yabancı ve yerli turistler tarafından rağbet görmektedir. Bu noktada peynirimiz ne kadar hijyenik ise o derece iyi tanıtılmış olacaktır. Hijyenik olabilmesi için de hijyenik bir ortama sahip olmamız gerekmektedir.  Türkiye`de halkın yüzde 90 Van`ın meşhur otlu peynirini tanıyor. Bu kadar tanınmış ve simge haline gelmiş peynirimizi daha ileriye tanıtmak için belediyeden katkı bekliyoruz. Belediye katkı sunacak ise hem esnaf hem de Van kazanacaktır. Van'ın kazanması demek Türkiye'nin de kazanması demektir. Biz esnafın da tek isteği meşhur otlu peynirimizi hijyenik bir şekilde, halka teşvik etmektir.” ifadelerini kullandı. (Yılmaz Sönmez- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir