Mardin`de eğitim kurumları sahipsiz
Mardin Said Nursi İmam Hatip Lisesi`ne kitap yardımında bulunan Dost-Der, okulda iki gündür elektriklerin kesik olduğunu ve yolun çamurdan geçilmediğini belirterek eğitim kurumların sahipsiz bırakılmasına tepki gösterdi.
Mardin`de faaliyet yürüten Dostluk eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Dost-Der), büyük çabalar harcanarak kentte kazandırılan Said Nursi İmam Hatip Lisesi`ne 8 koli kitap yardımında bulundu.
Okullardaki kütüphane eksikliğini kapatmak için 'Saklama Bağışla' sloganıyla kitap toplanma kampanyası başlattıklarını hatırlatan Dost-Der Başkanı Fesih Memiş, topladıkları kitapları okullara bağışladıklarını söyledi.
Bu çerçevede Said Nursi İmam Hatip Lisesi`ne 8 koli kitap yardımında bulunduklarını söyleyen Memiş, okullara yaptıkları ziyaretin bazı gerçekleri de ortaya çıkarttığını söyledi. Diyarbakır Yoluna 500 metre uzaklıktaki eğitim kompleksine ulaşımın Nur Mahallesi`nden geçen TOKİ`nin şantiyesi için yapılan patika yoldan sağlandığını aktaran Memiş, en ufak bir yağmurda bile yolun çamurdan geçilmediğini belirtti.
“Belediye görevini yapmıyor ”
Okul yönetiminden okul yolunun yapılması için belediyeye başvuru yapıldığını ancak sonuç alınamadığını öğrendiklerini kaydeden Memiş, şunları söyledi; “Mardin`de eğitime kazandırılan hem Fen Lisesi hem de Said Nursi İmam Hatip Lisesi`nin yolu biran önce yapılması gerekir. Mardin`in eğitim seviyesini yükseltmesinin önündeki engellerden biri de fiziksel engellerdir. Bu konuda gerek büyükşehir belediyenin okul ulaşımının sağlanması için üzerine düşen görevi en kısa sürede yerine getirmesi gerekiyor. Seçkin öğrencilerimizin gittiği Fen Lisesi ile İmam Hatip Lisesinin yoluna yol demek için bin şahit lazım. Zaten yolu da belediyenin yaptığı bir şey değil. Buradaki şantiyelerin kendi imkânları ile yaptığı patika bir yol.”
“160 öğrencinin kaldığı pansiyonda elektrik yok”
Said Nursi İmam Hatip Lisesi`nde 160 öğrencinin yatılı kaldığını da hatırlatan Memiş, koca okulun suyunun da Fen Lisesi`nden karşılandığını ve soğuk havalarda su şebekesinin donduğunu söyledi. Okulda iki gündür elektriklerin de kesik olduğunu aktaran Memiş, eğitim kurumların bu kadar sahipsiz bırakılmasına adeta isyan etti. Memiş, “Okulun pansiyonunda 160 öğrencimiz yatılı kalmasına rağmen elektrik arızası trafonun özel olduğu bahanesiyle yapılmıyor. Eğer trafolar özel ise kendinize devredin ve arızayı giderin.”
Kampanyaya yoğun ilgi
Kitap toplanma kampanyası hakkında bilgi veren Kampanya Koordinatörü Hüseyin Arasan, “Saklama Bağışla” sloganıyla geçen ay başlattıkları kitap toplanma kampanyasının yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Kitap bağışında bulunmak isteyenlerin Türkiye'nin her yerinden “13 Mart Mahallesi Vali Ozan Caddesi Bereket İş Merkezi Kat: 1 No: 1” adresine kitap gönderebileceklerini aktaran Arasan, isteyenlerin de “0543 225 7273” nolu telefonla da kendilerine ulaşabileceklerini ifade etti.
Arasan, “Şuan bölgemiz tam yangın yeri. Kazılan çukurlar ve yaşanan çatışmalar nedeniyle ilçelerimizdeki öğrencilerimiz maalesef derslerinden geri kalmışlar. Mardin merkez Artuklu ilçesinde ise okulların çoğunluğunda kütüphane eksiği var. Artuklu'daki okullarımızın kütüphanelerini güçlendirdikten sonra diğer ilçelerimize de kitap yardımında bulunacağız. Böyle bir süreçte öğrencilerimizin eğitimlerine bir nebze olsa katkıda bulunmak, öğrencileri şiddete değil okumaya, öğrenmeye ve bilinçlendirmeye yönlendirmek adına başlatılan bu kampanyaya duyarlı olan herkesi destek olamaya davet ediyoruz.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)