• DOLAR 34.275
  • EURO 37.668
  • ALTIN 2912.645
  • ...
"Akademisyenin görevi araştırma yapmak ve öğrenci yetiştirmektir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bölgede yaşanan çatışmalar üzerine açıklamalarda bulunan bir kısım akademisyenlerin bildirisine tepkiler devam ederken,  Bingöl Üniversitesi (BÜ) Rektörü Prof. Dr. Abdurrahman Gül, akademisyenlerin bildirisine tepki göstererek, görevleri eğitim öğretim olan akademisyenlerin yayınladığı bildiriyi tasvip etmediğini söyledi.

Bingöl Üniversitesi (BÜ) Rektörü Prof. Dr. Abdurrahman Gül, akademisyenlerin bildirisine ilişkin  yaptığı açıklamada,  "Bir akademisyen olarak bize düşen görev, eğitim ve öğretimin yanında terör örgütleriyle mücadele eden devletimize her türlü desteği vermektir. Akademisyenlerin sunduğu bu bildiriyi, hiç birine yakıştırmıyorum." dedi.

“Terör eylemleri insanı ve ahlaki değerleri tanımıyor”

Onlarca yıldır ülkenin birliğini ve beraberliğini bozmaya çalışan terör örgütlerine karşı tek vücut olunması gerektiğini belirten Gül, terör eylemlerinin insanı ve ahlaki değer tanımadığını söyledi.

Terör eylemleri hiçbir değer tanımadan masum insanları katlederek, en temel hakkı olan yaşam haklarını ellerinden almaktadır." diyen Gül, "İnsanların yaşam haklarını korumak devletin en temel görevlerinden bir tanesi olup, terör örgütlerine karşı silahlı mücadele dâhil her türlü önlemi almak, asli görevlerinden birisidir. Bir akademisyen olarak bize düşen görev, eğitim ve öğretimin yanında terör örgütleriyle mücadele eden devletimize her türlü desteği vermektir. Akademisyenlerin sunduğu bu bildiriyi, hiç birine yakıştırmıyorum. Bunların asli görevi eğitim ve öğretimdir. Devletimizi, ülkemizi yeri geldiğinde dışa karşı korumaktır. Tasvip edilecek bir durum söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.

“Akademisyenin en temel görevi bilimsel araştırma yapmak, öğrenci yetiştirmektir”

Bir kısım akademisyenin yayımladığı bildiriye bir tepki de, Bingöl Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burhanettin Baydaş`tan geldi.     Prof. Dr. Baydaş, akademisyenlerin en temel görevlerinin bilimsel araştırma yapmak, öğrenci yetiştirmek ve topluma öncülük yapmak olduğunu belirtti.

“Aydınlar toplumu yönlendiren öncülük eden kişiler olarak tarafsız olmamız gerekiyor”

Akademisyenlerin tarafsız olması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Baydaş, "Bilimsel araştırma yaptığı zaman tarafsızdır. Bilimsel araştırma yaptığı zaman taraf olursa bilimselliği kalmaz. Öğrencilerini yetiştirirken tarafsızdır. Öğrencilerine karşı eğer kendi ideolojisini deklare ederse tarafsızlığı kalmaz. Bir aydın olarak tarafsızdır. Çünkü aydınlar toplumu yönlendiren öncülük eden kişiler olarak tarafsız olmamız gerekiyor. Eğer taraf olmamız gerekiyorsa devletimizin ve milletimizin bekası, geleceği ve refahı için taraf olmak zorundayız." dedi.

“Akademisyenlerin siyasetin içinde yer alması taraftarı olmaması gerekir”

Akademisyenlerin siyasetin içinde olmaması gerektiğini vurgulayan Baydaş, akademisyenlerin siyasetin içinde yer alması taraftarı olmadıklarını dile getirerek  şunları kaydetti:

 “Son yıllarda üniversitelere büyük imkânlar verildi. 200 civarında üniversiteniz var ve bu üniversitelerimize yapılan yatırımlar, hakikatten çok fazla. Bu kadar yatırımların yapıldığı, bilimsel açıdan desteklerin sağlandığı üniversiteler, taraf olacaklarsa devletinin ve milletinin refahı için taraf olmak zorundadır.”(Nihat Kanat-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir