• DOLAR 34.236
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2920.514
  • ...
Bir yılda 70 kilo atık pil toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`de okullarda gerçekleştirilen “Atık Pil Toplama ve Geri Dönüşüme Kazandırma” çalışmaları kapsamında, 70 kilogram atık pil toplandı. Toplanan atık piller, geri kazanım tesislerinde tekrar değerlendirilmek üzere, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği`ne (TAP) gönderildi.

Çevreye verilen önemin ve duyarlılığın arttırılması için çalışmaların devam edeceğini söyleyen Belediye Başkanı Yücel Barakazi, atık pil ve akümülatörlerin toplanması ve kontrol yönetmeliği gereğince radyoaktif kirliliği ve diğer ağır metallerin alıcı ortamlara verilmeden geri kazanıma tabi tutularak hem çevre kirliliğini hem de ekonomiye kazandırılması konusunda, bu tür çalışmaların hızlandırılması ve çevreye verilen önemin artırılması gerektiğini vurguladı.

Barakazi, “2015 yılı içerisinde Atık Pillerin Kontrolü Yönetmeliği kapsamında atık pil kutuları il merkezinde ihtiyaç duyulan eğitim kurumları ve kamu kurumlarına dağıtılmış olup, atık piller konusunda eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. Bu çerçevede toplanacak atık piller TAP`a gönderilecektir.  İlimiz merkezinde atık pillerin toplanmasına yönelik kampanya düzenlenmiş olup, 2015 yılı itibariyle toplam 70 kilo atık pil toplanarak nihai bertarafı sağlanmıştır” dedi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir