• DOLAR 34.236
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2920.514
  • ...
Bingöl`de `Kentsel dönüşüm` toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Belediyesi`nin Kültür Mahallesi`nde 151 dönümlük alan üzerine yapacağı Kentsel Dönüşüm Projesi için Bingöl`deki müteahhitlerle İmar ve Şehircilik Müdürlüğü arasında istişare toplantısı yapıldı.

Proje ile Kültür Mahallesi`nde yaklaşık bin 350 konut, açık otoparklar, ticari alanlar, 110 ofis büro,  yeşil alanlar, çocuk oyun alanları, spor alanları ile yeni bir yaşam merkezi oluşacak.

Kültür Mahallesi`ndeki 151 dönümlük alan 2011 yılında, belediye meclisi kararıyla 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamına alındı. Bingöl Belediyesi Veysel Belgin Gençlik Merkezi`nde gerçekleştirilen toplantıda, müteahhitler ile Bingöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü arasında görüşme gerçekleşti. Ön görüşmelerin yapıldığı ve Kentsel Dönüşüm Projesi için istişare edilen toplantıda, yapılacak çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

1971 depreminin izleri tamamen silinecek

Konu hakkında Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü`nden yapılan yazılı açıklamada, konutların iç oturma alanlarının en az 125 metrekare olacağı belirtildi.

Kültür Mahallesi`nde yapılacak 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi ile 1971 depreminin izlerinin tamamen silineceği kaydedilen açıklamada, “Kültür Mahallesi. 2.Etap Kentsel Dönüşüm Proje çalışmaları kapsamında ilimizdeki müteahhitlerle 4. kez görüşmeler gerçekleştirildi. Yapılan istişare toplantılarında vatandaşlarımızın talebi en iyi şekilde karşılanması için çabalıyoruz. Belediye olarak işe ticari olarak bakmıyoruz. Fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. Bu projedeki evlerin iç oturum alanları 125 metrekareden az olmayacak.  Kentsel Dönüşüm alanı içerisinde yaklaşık bin 350 konut, açık otoparklar, ticari alanlar (150 dükkân yapılması ön görülüyor), 110 ofis büro,  yeşil alanlar, çocuk oyun alanları, spor alanları ile yeni bir yaşam merkezi oluşacak. Proje ile depreme dayanıklılığı yetersiz olan, ekonomik ömrünü tamamlamış konutlar yenilenmiş olacak. Çalışmalarımız devam ediyor.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir