• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Erzurum, Bingöl, Muş ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Ankara'nın kuzeyi, Çankırı, Erzurum, Muş ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, İzmir'in iç kesimleri, Manisa, Kütahya, Antalya'nın iç kesimleri, Yozgat, Giresun, Adana'nın kuzeyi ve K.Maraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Bu sabah saatlerinde Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının Marmara ve Batı Karadeniz'de 3 il 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle güney ve güneybatı, gece saatlerinde Kıyı Ege'de batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, kuzey, iç ve batı kesimlerde kuvvetli (30-60 km/s)olarak esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerine kadar doğusunda kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İzmir'in iç kesimleri, Manisa ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 

Akdeniz: Hatay dışında bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya'nın iç kesimleri ile gece saatlerinde Adana'nın kuzeyi ve K.Maraş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Ankara'nın kuzeyi ve Çankırı çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. 

Batı Karadeniz: Aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Orta Karadeniz'in, zamanla Artvin hariç bölge genelinin aralıklı yağışlı.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren batısı ile Erzurum, Muş ve Bingöl, gece saatlerinde Bitlis çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, gece saatlerinden itibaren Erzincan, Erzurum, Bingöl, Bitlis ve Muş çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Adıyaman çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Kuvvetli sağanak yağışlı 10/13

Ankara: Kuvvetli sağanak yağışlı 6/13

İzmir: Sağanak yağışlı 15/19

Adana:  Kuvvetli sağanak yağışlı 9/17

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu -2/10

Batman: Parçalı ve çok bulutlu -1/12

Van: Parçalı ve çok bulutlu -4/5   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir