• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Depremzedelere Yapılan Terbiyesizliğe Ortak Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Türkiye halkı Vanlı depremzedelere yardım etmek için seferber olurken, Mehmet Ali Erbil isimli şovmenin Van ile ilgili yaptığı açıklamalara Adana Diyanet Sen, Türk Diyanet Vakıf Sen ve Din Bir Sen`den ortak tepki geldi.

Erbil`in sözlerini sert bir dille kınayan sendika başkanları, "Onlarca insanın hayatını kaybedip bütün Türkiye`nin adeta seferber olarak Vanlılara evlerini, eşyalarını açtığı böylesi hassas bir konuda Mehmet Ali Erbil`in `Kızlar Vanlı. Bugün bize geldiler yedirdik, giydirdik şimdi de yolcu ediyoruz. Yanlış anlaşılmasın tamamıyla insanlık görevimizi yaptık` açıklaması kabul edilemez" dediler.

Erbil, Alevilere Sarf Ettiği Sözlerden Dolayı Çalıştığı Kanaldan Kovulmuştu
Erbil daha önce de Alevi kesimi rencide edecek bir açıklama yaptığı ve bu sebeple çalıştığı kanalla yollarını ayırmak zorunda kaldığı hatırlatılan açıklamada; "Tüm Türkiye Van için seferber olmuş durumda. Ülkenin birlik ve beraberliğinin en yoğun yaşandığı bu günlerde bir insanın bu sözleri söylemesini kabul etmiyoruz" dediler.

İnsan Olan Nasıl Bu Sözleri Söyler
Diyanet Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Ünaldı,"Bu sözler haddini aşmaktır. Bu kadar insan mağdur durumda iken bu sözlerin dile getirilmesi talihsizliktir. İnsan nasıl bu sözleri söyler. Böyle bir şey olamaz. Erbil`den tüm Van halkından özür dilemesini bekliyoruz. Kendisini depremzedelerin arasında bir gün yaşamaya davet ediyoruz." dedi.

Erbil`i Yaptığı Açıklamadan Dolayı Şiddetle Kınıyorum
Adana Türk Diyanet Vakıf Sen başkanı Ayhan Arabacı, Erbil`i yaptığı açıklamadan dolayı şiddetle kınadığını söyledi. Gaflarıyla Erbil`in şakanın dozunu kaçırdığını belirten Arabacı, "Van`a gitseydi, oralardaki depremzedeleri, yıkılan binaları, zor durumda olan insanları görseydi bu şekilde konuşmazdı. Birçok sanatçı deprem sonrasında Vana yardım etmek için giderken, Erbil`in böyle talihsiz gaflarıyla tüm din gönüllülerimizi derinden üzmüş, geçtiğimiz yıllarda da böyle gafıyla gündem gelmiş çalıştığı TV`yi bırakmak zorunda kalmıştı. Tekrar eden bu gafları bırakmaya ve herkesten özür dilemeye davet ediyoruz."dedi.

Bu Tür Şeyler Kardeşliğe Gölge Düşüren Şeyler
Din Birsen Adana Şube Başkanı Mustafa Işık ise, "Van depremi sonrası ülkede kardeşlik dalgası yayılırken, Erbil böyle bir ifade kullanmışsa kendisini kınıyoruz. Erbil, Van`daki depremzedelerin ne zor durumda yaşadıklarını bilseydi bunları söylemeye utanırdı. Bu tür şeyler kardeşliğine birliğine gölge düşüren şeyler. Tüm Türkiye`den ve özellikle Van`daki depremzedeler için özür dilemeye çağırıyoruz."diye konuştu.

Ayhan Kaya - İLKHA


Bu haberler de ilginizi çekebilir