• DOLAR 32.589
  • EURO 35.059
  • ALTIN 2459.626
  • ...
Diyarbakır`da Kas Hastalıkları Merkezi Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır Dağkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Nöromuskuler (kas hastalıkları) Hasta Tedavi Merkezi açıldı. Açılışa katılması beklenen Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, son anda programını iptal ederken, açılışa Diyarbakır İl Sağlk Müdürü Sait Avar ve Diyarbakır Dağkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Profesör Doktor Yusuf Yağmur katıldı.

Açılış töreninde kısa bir açıklama yapan Başhekim Yağmur: "Türkiye`de 100 bin kas hastasının olduğunu bunların yaklaşık yüzde doksanının genetik kaynaklı" olduğunu" belirtti. Yağmur; "Sağlık Bakanlığının bu hastalıkların tedavileri ile ilgili 12 adet kas hastalıkları merkezinin kurulduğunu ve geçen mayıs ayında bu merkezlerde görev yapacak hekim, psikolog sekreter, fizyoterapist ve diğer çalışmacılar için eğitim semineri düzenlediğini" ifade etti.

Başhekim Yağmur Kas Hastalıkları Merkezinin kurulmasının amacını da şöyle açıkladı: "Kas Hastalıkları merkezi birden fazla uzmanlık alanını kapsayan kas hastalıkları ile ilgili teşhis, tedavi, rehabilatisyon, eğitim ve evde sağlık hizmetleri uygulamasına entegrasyonu sağlayarak kas hastalıklarının sağlık hizmetine erişimini kolaylaştırmak için kuruldu."

Osman İçli - İLKHA
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30619.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30620.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir