• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Kocaeli, Sakarya, Samsun, Erzincan, Artvin ve Ardahan çevrelerinde aralıklarla yağış geçişleri bekleniyor. Yağışların; sabah saatlerinde Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Ardahan ve Artvin çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının ülkenin iç ve batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın genellikle güney ve güneybatı (Lodos), güneydoğu bölgelerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin sağanak yağışlı.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Muğla'nın güney çevrelerinin sağanak yağışlı.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı. Yağışların sabah saatlerinde Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge genelinin, öğle saatlerinden sonra Sivas ve Kayseri çevrelerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, sabah ilk saatlerde Kastamonu'nun yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin iç kesimleri ile Samsun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. 

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, Erzincan çevrelerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu, Ardahan çevrelerinin gece saatlerinden sonra kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde batısının yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 11/15

Ankara: Çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı yağmurlu 3/9

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 10/19

Adana: Sağanak yağışlı 5/15

Diyarbakır: Parçalı zamanla çok bulutlu -2/8

Batman: Parçalı ve çok bulutlu -2/9

Van: Parçalı zamanla çok bulutlu -6/3 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir