• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz`in iç kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Kıyı Ege (İzmir ve Aydın), Çanakkale, Denizli, Manisa, Burdur`un doğusu, Adana, Niğde`nin güney kesimleri ve Bolu çevreleri ile Doğu Anadolu`nun güney ve batısı, Güney Doğu Anadolu`nun kuzey ve Doğusu ve Hatay`ın kıyı ilçelerinde kuvvetli (21-50 mm) olacağı tahmin ediliyor.

Bazı bölgelerde etkili olması beklenen yağışların, Antalya, Muğla, Aydın`ın kıyı ilçeleri, Çanakkale`nin güneyi, Balıkesir`in Edremit ilçesi, Isparta çevreleri, Adana`nın kuzey ilçeleri, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Bingöl çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 mm) olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin 3 ile 6 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, ülke genelinde yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

Çığ tehlikesi uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre, kuzey kesimlerde etkisini arttıracak güneyli rüzgarlar ve sıcak hava nedeniyle Marmara`nın doğusunun yüksekleri ile Karadeniz Bölgesinde yüksek kar örtüsü bulunan alanlarda kar erimeleri bekleniyor. Ayrıca Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`da muhtemel çığ tehlikesine karşı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Ülke genelinde rüzgârın yer yer güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden muhtemel soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Bölgelerde hava:

Marmara: Bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Çanakkale çevrelerinde kuvvetli, Çanakkale`nin güneyi, Balıkesir`in Edremit ilçesinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Ege: Bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kıyı Ege (İzmir ve Aydın çevreleri), Denizli ve Manisa çevrelerinde kuvvetli, Muğla, Aydın`ın kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 mm) olması bekleniyor.

Akdeniz: Bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Burdur`un doğusu, Hatay`ın kıyı ilçeleri ve Adana çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm), Antalya, Mersin, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Isparta çevreleri ile Adana`nın kuzey ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 mm) olması bekleniyor. 

İç Anadolu: Bölge genelinin yağmurlu, gece saatlerinden sonra kuzeyinin yer yer karlakarışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Niğde`nin güney kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 

Batı Karadeniz: Bölge genelinin yağmurlu, iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bolu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, iç kesimleri ile Trabzon, Samsun ve Giresun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Doğu Anadolu: Bölge genelinin aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, kuzey ve doğusunun yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların batısında kuvvetli, Erzincan çevreleri ile Güneydoğusunda yer yer yoğun kar, Bingöl çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, bölgenin doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması beklenen yağışların; kuzeyinde kuvvetli, Adıyaman çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Sağanak yağışlı 11/15

Ankara: Yağmurlu, kuzeyinin yüksekleri karla karışık yağmurlu 5/9

İzmir: Kuvvetli sağanak yağışlı 14/16

Adana: Çok kuvvetli sağanak yağışlı 10/17

Diyarbakır: Karla karışık yağmurlu 0/5

Batman: Sağanak yağışlı 0/5

Van: Karla karışık yağmurlu 1/7 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir