• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
AK Parti`de 4 isme ihraç talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti'nin kurucu üyesi Yaşar Yakış'ın, tedbirli olarak partiden kesin ihracı için Merkez Yürütme Kurulu tarafından Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildiğini duyurdu.

Parti genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Çelik, "Partimizin kurucu üyesi Yaşar Yakış, devlet içine nüfus etmiş, ulusal güvenliğimizi tehdit eden legal görünümlü illegal yapının yayın organlarında yaptığı açıklamalar ile tüzüğümüz gereği, gerçek dışı haber yaymak, iftira, hakaret karalama ve küçük düşürücü beyanlarda bulunduğu için tedbirli olarak partiden kesin ihracı için Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi" dedi.

1938 doğumlu Yaşar Yakış, 58. hükümette (2002-2003) Dışişleri Bakanı olarak görev yapmıştı. 2002 ve 2007 seçimlerinde AK Parti`den Düzce Milletvekili seçilen Yaşar Yakış, 27 Kasım'dan beri Zaman gazetesine köşe yazıları yazıyor. Yakış, 5 Ocak'ta yayımlanan son yazısında Rus uçağının Türk hava sahasını ihlâl ettiği için düşürülmesini ele almıştı.

Yaşar Yakış, daha önce de İstanbul`daki Zaman gazetesi binasında AK Parti`nin dış politikalarını eleştirmişti. 15 Aralık tarihli Zaman gazetesinde yayımlanan haberde Yakış, "Rusya için de Ortadoğu'da 287 yılda olan bir ortam ortaya çıktı. Meşru bir devlet ‘gel bana yardım et' dedi. Tam o sırada Türkiye uçaklarını düşürdü. Putin bu fırsatı kaçırırsa kendi halkına anlatamaz. Dolayısıyla o da oraya yerleşmeye çalışacak. Rusya'ya çok büyük bahaneler verdik" ifadelerini kullanmıştı.

Yakış 29 Aralık`taki köşe yazısına da “Türkiye'nin başlangıçta Suriye'de etkili rol oynama imkânları varken, bu imkânlar birer birer azaldı.  Şimdi belki tükendi demek de mümkün. Buraya nasıl gelindi?” ifadeleriyle başlayarak, Türkiye`nin Suriye politikası hakkında eleştirilerde bulunmuştu.

Üç isme daha ihraç talebi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partiden kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilen iç ismi daha açıkladı: Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan ve Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük.

Çelik, üç isim için şu ifadeleri kullandı:

“Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, genel merkez yerel yönetimler başkanlığı tarafından hazırlanan rapor neticesinde eşini belediye başkan yardımcısı yaparak özel nüfus kullanmak, imar uygulamalarında menfaate dayalı iş ve işlemler yapmak Ak Parti ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışlar sergilemek gibi tespitler neticesinde tüzüğümüz gereği partiden kesin ihracı için Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

İkincisi Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, genel merkez yerel yönetimler başkanlığı tarafından hazırlanan rapor neticesinde 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimlerinde il SKM ve ilçe SKM programlarına kasıtlı olarak katılmayarak partimiz aleyhinde sözlü ve fiili davranışlarda bulunduğundan ve Ak Parti ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışlar sergilediğinden tedbirli olarak partiden kesin ihracı için Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, Ak Parti ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunduğu tespit edilmiş olup tedbirli olarak partiden kesin ihracı için Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi.”

Davutoğlu`ndan ihraç yorumu

Başbakan Davutoğlu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile Meclis`te yaptığı görüşmeden sonra gazetecilerin konuyla ilgili sorusunu yanıtladı:

“Partimiz kurulduğundan bu yana, yolsuzluklara, yoksulluğa ve yasaklara karşı çıkan bir partiyiz. Kim olursa olsun, milletimizin hakkının hukukunu şahsi menfaati için kullanan varsa, müsamaha göstermemiz mümkün olamaz. Bu belediye başkanlarını da Merkez Disiplin Kurulu`na sevk etme kararı aldık. İki belediye başkanıyla ilgili İçişleri Bakanlığı nezdinde de girişimlerde bulunma kararı aldık.”

Davutoğlu, Yaşar Yakış`ın Zaman gazetesinde yazı yazmasını da üstü kapalı olarak eleştirdi.

Kaynak: Al Jazeera, AA ve DHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir