• DOLAR 34.468
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2995.421
  • ...
Bingöl İçmesuyu İhaleye Çıkıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, yaptığı yazılı açıklamada, Bingöl merkez içmesuyu şebekesi ve isale hattı ihalesinin 22 Aralık 2011 Perşembe günü saat 14.00`te yapılacağını belirtti.

Yapılacak ihale ile Bingöl`ün içmesuyu ihtiyacını karşılayan Kürük, Metan ve Mirzan su kaynaklarının şebeke dağıtımının yapılacağını ifade eden Atalay, İçme suyu projesinin skala sistemi ile yapılacağını vurgulayarak, bu sistemle su kaçağının da önüne geçileceğini ve kayıp oranının sıfırlanacağını kaydetti.

Şehrin İçmesuyu Şebekesi ve İsale Hattı projesi yapım işi sözleşme imzasından sonra 600 takvim gününde teslim edilecek.

Atalay, İçmesuyu Şebekesi ve İsale Hattının Organize Sanayi Bölgesi`ne kadar götürüleceğini söyleyerek, "Yapılacak şebeke ve isale hatlarıyla Kürük İsale Hattı`ndan 360 lt/sn, Metan İsale Hattı`ndan 50 lt/sn, Mirzan İsale Hattı`ndan 20 lt/sn olmak üzere toplam 430 lt/sn su, şehir şebekesine akıtılmış olacak. Bu da yaklaşık 300 bin nüfusa yetecek miktarı oluşturacak" ifadelerini kullandı.

Bingöl`ün gelecek 40-50 yılına hitap edecek tarzda planlanan İçmesuyu Şebekesi ve İsale Hattının Bingöl`ün tümünü kapsayacak şekilde projelendirildiğini belirten Atalay, "22 Aralık 2011 Perşembe günü saat 14.00`te Bingöl Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleşecek ihale tüm halka ve basına açık bir şekilde yapılacak. 22 Aralık 2011 tarihi itibariyle yapılacak ihale sürecinin sonunda da İçmesuyu Şebekesi ve İsale Hatlarının inşaatına başlanmış olacak ve bitince de şehrimiz asbest borulardan kurtulmuş olacaktır. İhaleyi izlemek üzere tüm halkımızı ve basınımızı belediyemize davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Ali Yıldırım - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir