• DOLAR 34.468
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2995.421
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - 20 Aralık Salı Van yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

VAN OLAY: Selam Der`den Depremzedelere Ziyaret
Muş Selam Der gönüllülerinden oluşan bir heyet, maddi ve manevi yardımlarda bulunmak üzere Van`da incelemelerde bulundu. Çeşitli incelemelerde ve ziyaretlerde bulunan dernek gönüllüleri basın çadırını da ziyaret ettiler.

Dernek gönüllüleri adına konuşan İnan Sur, "Muş Selam-Der`den depremzede kardeşlerimizi ziyaret etmek için geldik. Hem maddi hem de manevi destek vermek için geldik. Derneğimizin gönderdiği yardımları da getirdik" dedi.

Depremzedeler Aralık Sonuna Kadar Konteynırlarda
Kurulan Konteynır kentler de incelemelerde bulunan Van Valisi Münir Karaloğlu Aralık ayı sonuna kadar Vanlı depremzedelerin konteynırlara yerleştirileceğini söyledi.

ŞEHRİVAN GAZETESİ: Din Görevlilerinden Tepki
Gürpınar ilçesindeki din görevlileri, depremden sonra sanki Gürpınar ilçesi hiç etkilenmemiş gibi deprem sonrası sağlanan haklardan mahrum bırakılmalarına tepki gösterdiler.

BÖLGE GAZETESİ: Belediye İmar Çalışmalarını Durdurdu, Barınma Sorunu Sürüyor
Depremlerin ardından birçok insanın göç etmesinin en büyük nedeni oturulabilir binaların olmaması. Deprem sonrası yeni, sağlam ve en fazla 3-4 kattan oluşan yapıların bulunduğu toplu konut yapmak isteyen bazı inşaat firmaları, belediyenin imar çalışmalarını durdurması yüzünden çalışamıyor.

Öğrenciler İlçe Yöneticileri İle Bir Araya Geldi
Depremlerin ardından eğitimlerine devam etmek üzere Denizli`nin Kale ilçesine gelen Vanlı öğrenciler, ilçe yöneticileri ile bir araya geldi.

Öğretmenlere Konteynır!
Depremin vurduğu Van ve Erciş`te okulların açılması 3. kez ertelendi. Yeni eğitim yılı 26 Aralıkta başlayacak. Ancak Van ve genelinde 11 bin 555 öğretmen olmasına rağmen şu ana kadar öğretmenler için hazırlanan konteynır sayısı sadece 90 adet.

VAN SESİ: Trafik Kazasında 2 Kişi Yanarak Can Verdi
Van Erciş karayolunda meydana gelen trafik kazasında Sivas`ın Hafik ilçesi kaymakamı Cemal Demiryürek yaralanırken, 2 kişi de yanarak can verdi.

Çadır Yangını Mağdurları Diyarbakır`da
Van`ın Seyrantepe Mahallesinde çıkan çadır yangınında ağır yaralanan Anne Aslıhan Duru ve 3 yaşındaki kız çocuğu Gülcan Doru`nun tedavisi Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam ediyor.

Murat Dalgın - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir