• DOLAR 32.499
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2442.331
  • ...
Diyarbakır`da  kar çalışması yapılmıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da kar yağışı ve dondurucu hava devam ederken, şehirde sıcaklık eksi 6 dereceyi buldu. Dondurucu soğuk havanın etkisiyle birçok su musluğu buz tutarak kullanılmaz hale geldi. Diyarbakırlılar, kar yağışının ardından belediyenin kar temizleme çalışması yapmamasına ise tepki gösterdi.

Diyarbakır`da dünden devam eden kar yağışı sabah saatlerinden itibaren soğuk ve rüzgârlı hava etkisini göstermeye başladı. Geçen hafta içerisinde mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklıkları yerini soğuk ve sert bir havaya bıraktı. Öte yandan dondurucu soğuk hava, birçok musluğun kullanılmaz hale gelmesine neden oldu.

Dondurucu soğuk havanın etkisiyle buz tutan muslukları vatandaşlar soba ve ocaklar ile çözmeye çalıştı.

Kar yağdığı günden bu yana kent merkezinde kar temizliği yapmayan DBP`li belediyeye tepki gösteren Diyarbakırlılar ise yolda yürüyemediklerini ifade ederek, belediyeyi hizmet etmeye davet etti.

Diyarbakır`da son günlerde aralıksız devam eden kar yağışı, şehir merkezinde yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Kar kalınlığı mahalle aralarında yaklaşık 30 santimi buldu. Belediyenin mahalle ve trafiğin yoğun olduğu caddelerde henüz iş makineleri tarafından temizleme ve tuzlama çalışmasına başlamaması nedeniyle, ulaşım ciddi sıkıntılar yaşıyor.

Yürümekte bile güçlük çekilen yollarda arabaların dahi zor ilerlediğini belirten halk, tepkilerini dile getirerek belediyeyi bir an önce görevini yapmaya davet etti.

Kar yağışı cadde ve sokaklarda kar yığınlarının oluşmasına neden olurken, cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışmaları yapılmadığından, yollar adeta buz pistine döndü. Kayganlaşan yollarda yayalar ve araçlar zor anlar yaşıyor. İşyerlerini açan esnaf ise belediye temizlik yapmayınca hem kendi dükkânlarının önünü hem de caddeyi temizlemek zorunda kaldı.

Yaşanan bu duruma tepki gösteren ismini vermeyen Diyarbakırlılar, acilen belediyenin asli görevini yerine getirmesini istedi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışının bugün itibarıyla etkisini artırması bekleniyor.

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bölgede devam eden kar yağışının etkisini artıracağının öngörüldüğü bildirildi.

Yağışların Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman ve Mardin il merkezleri ile ilçelerinde yer yer kuvvetli olacağı belirtilen açıklamada, Şırnak ve Siirt çevreleri ile bölgenin yüksek kesimlerinde ise yoğun kar yağışı beklendiği kaydedildi. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)
















































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir