• DOLAR 34.468
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2995.421
  • ...
Konya Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Konya`da yayımlanan bazı gazetelerin bugünkü haber başlıkları şöyle;

Hakimiyet: ``Dozunu Arttırdı``
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Fransa`daki sözde ermeni soykırımına ilişkin yasa taslağıyla ilgili olarak, `Avrupa`nın ortasında böyle yasaklayıcı bir tutum egemen olursa bunun doğuracağı sonuçlar, bu yasanın çok ötesinde olacaktır` dedi.

Yeni Meram: ``Davutoğlu, Dışişlerini Konya`dan Yürütüyor``
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, dün Konya`da önemli misafirleri ağırladı. İlk olarak BM yetkilisi Volarie Amos ile bir araya gelen Davutoğlu, ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas`ı kabul etti.

Merhaba: "Bağımsız Filistin İnsanlığın Borcu"
Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Konya`da bir araya geldi. Bakan Davutoğlu, `Filistin devletini kurmak zaruretten öte borçtur` dedi.

Memleket: "Filistin Bayrağını BM`de Göndere Çekeceğiz "
Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas. Resmi temaslarda bulunmak üzere 3 günlük bir ziyaret için Türkiye`ye geldi. Türkiye`deki ilk resmi görüşmesini Konya`da Ahmet Davutoğlu ile yapan Abbas, `Unesco`da bayrağımızı göndere çektirdik, Türkiye`nin desteğiyle BM`de de bayrağımızı göndere çektireceğiz` dedi.

Anadolu Manşet: "Dışişleri Kenti Gibi"
Şeb-i Arus`tan bu yana önemli misafirlere ev sahipliği yapan Konya, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu sayesinde uluslararası toplantılara da sahne oluyor. Davutoğlu, dün de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve BM Genel Sekreter Yardımcısı Volarie Amos ile Konya`da görüştü.

Yeni Konya: "Dışişleri`nin Başkenti Konya"
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Şeb-i Arus öncesi geldiği Konya`yı adeta Dışişleri`nin başkenti haline getirdi. Afrikalı Heyeti ağırlayan Konya, dün de Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile Birleşmiş Milletler İnsani İşler ve Acil Yardım Eşgüdümünden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Valerie Amos`u misafir etti. Fransa`ya sert mesajlar gönderen Davutoğlu, İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ile de telefonla görüştü.

M. Sait Adiyaman - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir