• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gaziantep`teki dondurucu soğuk kar yağışıyla beraber kırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı kenti beyaza bürürken, sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı, akşama doğru etkisini iyice arttırdı. Cuma gününden itibaren etkili olan soğuk havanın etkisi ise kar yağışı ile etkisini azda olsa azalttı.

Kar yağışının hafta sonuna kadar devam etmesi beklenirken, bekledikleri karın yağdığını dile getiren Gaziantepliler, kar yağışı ile azda olsa kentte etkili olan soğuk havanın etkisinin azaldığını dile getirdiler.

İş dönüşü araçları ile evlerine gitmek isteyen vatandaşlar, kar yağışı sonrası kayganlaşan yollarda zor anlar yaşarken, araçların kayması sonucunda yer yer hafif hasarlı kazaları meydana geldi. Kentin bazı noktalarında trafikte yoğunluk yaşanırken, araçlarını bulundukları yerden çıkaramayan sürücüler ise toplu taşıma araçlarını tercih etti.

Şehirlerarası yollarda ulaşımda aksaklıklar yaşanmaması için ekipler çalışmalarını yoğunlaştırdı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 derece olarak ölçüldüğü kentte, gün boyu ve yarın da kar yağışının devam etmesi bekleniyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle trafikte sürücüler zor anlar yaşarken, araçlarına zincir takmayan sürücüler trafikte zor anlar yaşadı.

Öte yandan, Gaziantep`te yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime de bir gün ara verilirken, yetkililer, özellikle sürücülerin kesinlikle zincirsiz yola çıkmamaları hususunda uyarılarda bulundu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir