• DOLAR 34.468
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2995.421
  • ...
Bingöl Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl`de 20 Aralık 2011 Salı günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Bingöl Gazetesi: Personel Toplantıları İlmi Toplantılara Dönüşecek
Bingöl İl Müftüsü Mecit Can, Bingöl İl Müftülüğü tarafından her ay düzenli olarak gerçekleştirilen aylık mutat personel toplantılarının bundan sonraki süreçte ilmi toplantılara dönüştürülmesi için çalışma yapacaklarını dile getirdi

Bingöl Olay Gazetesi: 2011 Yılında İşsizlere 962 Bin 785 TL Para Ödendi
Kamu Kurumları 2011 Yılı Sonu Bilgilendirme Sunumları toplantısında konuşan Bingöl İş Kur Müdürü Mehmet Fesih Güler, 38 farklı alanda kurs açıldığını kaydederek, işsizlik sigortasında 2011 yılında 962 bin 785 TL para ödendiğini ve 698 işyerini de ziyaret ettiklerini söyledi.

Bingölün Sesi Gazetesi: Bingöl`e 33 Hekim Atanacak
Sağlık Bakanlığı 42. Dönem Mecburi Hizmet Kurasında Bingöl`e 12 Uzman Hekim ve 21 Pratisyen Hekim Olmak üzere 33 hekimin atanması bekleniyor.

Bingöl Kent Haber Gazetesi: Bingöl`de Kimler Fişlendi?
28 Şubat sürecinde Refah-Yol iktidarını yıpratmak için faaliyet gösteren ve o dönem inançlı kesimleri hedef alan çalışmalara imza atan Batı Çalışma Grubu`nun (BÇG) cemaat, vakıf ve STK`ları da tek tek fişlediği ortaya çıktı.

Dönemin kudretli komutanı Genelkurmay 2. Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir`in talimatıyla faaliyet gösteren BÇG, "Aşırı İslamcı unsurlar ve Vakıfların bağlı bulunduğu tarikat ve dinî akımlar" dosyasında 47 cemaatin kime, hangi tarikat ya da gruba bağlı olduğunu listelemiş. 124 sivil toplum kuruluşu da fişlenenler listesinde yer alıyor.

 

Genelkurmay Başkanlığı ve tüm kuvvet komutanlıklarının bilgisi dahilinde Sivil Toplum Kuruluşlarının araştırılması için alt komutanlıklara emir verdiği belirtilen kişi ise 1995-1997 yılları arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı olan, 1997-1998 tarihleri arasında Kuzey Deniz Saha Komutanlığı görevine terfi ettirilen Koramiral Aydan Erol.

Bingöl`de 3 Vakıf Fişleme Dosyasında
1995 ve sonrasında Hizbullah tanımlaması altında faaliyet gösteren topluluklara yönelik büyük baskılar oluşturan ve çok sayıda kişinin tutuklanmasını sağlayan Batı Çalışma Grubu`nun fişlediği belirtilen vakıflar arasında Bingöl`den de 3 vakıf yer alıyor. Bingöl`ün de aralarında bulunduğu 45 ilde faaliyet gösteren Milli Gençlik Vakfı ile sadece Bingöl`de faaliyet gösteren Buhara Eğitim Vakfı ile Binmarifet Vakfı da fişlenen vakıflar listesinde bulunuyor.

Bingöl Haber 12 Gazetesi: Coşkun ve Alimoğlu kaza geçirdi
AK Parti Bingöl eski Milletvekili Yusuf Coşkun ile Avukat Fahri Alimoğlu, Çat ilçesinde trafik kazası yaptılar. Coşkun`un sağlık durumunun iyi, Alimoğlu`nu ise omurgalarında kırıklar oluştuğu belirtildi.

Ali Yıldırım - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir