• DOLAR 32.449
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2442.924
  • ...
Bitlis Valisi, `Allah bizleri karsız kışsız bırakmasın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Valisi Ahmet Çınar Köy yollarında karla mücadele eden Özel İdare ekiplerini ziyaret ederek onlara tatlı ikramında bulundu. Tüm köy yollarının kapalı olduğu Bitlis`te, yaklaşık 2 metreyi bulan kar hayatı olumsuz etkiliyor.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Bitlis merkeze bağlı Yanlızçamlar köy yolunda karla mücadele ekiplerin  hem motivasyonlarını arttırmak hem de moral olmak amacıyla ziyaret  edip tatlı ikramında bulunduğunu söyledi.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Çınar, karın her zaman bereket olduğunu ifade ederek, “Allah bizleri karsız kışsız bırakmasın.” dedi.

Vali Çınar şunları söyledi:

“Tam 3 gündür Bitlis`te aralıksız kar yağıyor. Şu anda bütün yeryüzü bembeyaz örtüye büründü. Tabi kış ve kar berekettir. Öyle bazen televizyonlarda verildiği gibi felaket değildir. Kar birçok canlıya ve toprağa hayat veriyor. Su olarak her zaman ihtiyaç duyduğumuz en büyük kaynaklardan biridir.”dedi.

“En çok Bitlis`e yağıyor. Yıllık ortalama 6 ile 10 metre arasında kar alıyor.” diyen Çınar, “Ancak bunun sonucu olarak da elbette ki köy yoları ve ana yolar, zaman zaman kapanıyor. Bizler buna tahammül edeceğiz. Çok acil durum yoksa dışarı çıkmayacağız. Seyahatlerimizi biraz erteleyeceğiz. Çok acil durum varsa bile dışarıya zincir takarak çıkmamız lazım. Şu an Bitlis`te İl Özel İdaresi olarak 43 araç Kara Yolarımızda ise 36 araç 24 saat hizmet veriyor. Kapalı yolarlımızı   sürekli açıyoruz ama sürekli kapanıyor. Dolayısıyla bütün köy yollarımızın hepsi kapalı diyebileceğimiz bir seviyedeyiz. Ancak çok olağanüstü ve sıkıntılı bir durum yok. Çok olağanüstü bir durumda ise devlet olarak her yere müdahale edecek gücümüz var. Ben burada fedakârca çalışan, yıllardır karla mücadele vermiş ve çok tecrübe kazanmış ekibimize halkımız ve Bitlisliler adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Karla mücadele ekiplerinin büyük bir özveri ve fedakarca gecelerini gündüzlerine katarak ailelerinden koparak bu mücadeleyi verdiklerini belirten Vali Çınar,”Bizde onlara moral olsun diye tatlı alıp ikramda bulunduk. Benim buradan halkımıza tavsiyem, çok mecbur olmadan bir kaç gün dışarı çıkmasınlar. Çünkü bir aracın yolda kalması durumunda o aracın kurtarılması için birçok personelimiz meşgul edilmiş oluyor . Kar her zaman berekettir Allah bizleri kışsız karsız bırakmasın.” diye konuştu.

Vali Çınar, ana yolların hepsi açık olduğunu, hem tipi hem de yağıştan dolayı kapanmaların normal olduğunu sözlerine ekledi.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir