• DOLAR 32.557
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2458.845
  • ...
Meteorolojiden buzlanma ve don uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin çok bulutlu, Batı ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile sabah saatlerinde İstanbul Kocaeli ve Sakarya'nın kuzey kıyılarının kar yağışlı diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Kar yağışının; Rize, Artvin, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde yoğun olması bekleniyor. Kıyı Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerine hafif ve orta, diğer yerlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. 

Hava sıcaklığının batı kesimlerde artacağı, Doğu Anadolu'nun doğusunda düşeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın genellikle güney güneybatı yönlerden, hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde İstanbul Kocaeli ve Sakarya'nın kuzey kıyılarının hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarında hafif olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, iç ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarında hafif olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, bölgenin doğusunun aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

Güney Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Çok bulutlu, kuzey kıyıları hafif kar yağışlı -6/4

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu -12/-1

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu -1/7

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 0/9

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu -6/-2

Batman: Çok bulutlu -6/-1

Van: Aralıklı kar yağışlı -7/-4   (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir