• DOLAR 34.262
  • EURO 37.625
  • ALTIN 2876.829
  • ...
23 ilde okullar tatil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Valiliği de yoğun kar yağışı beklendiğini söyleyerek Perşembe günü okulların tatil edildiğini duyurdu.Kar tatilini, İstanbul Valisi Vasip Şahin, resmi twitter hesabından duyurdu. Şahin, "Meteorolojik tahminlere göre ilimizde yoğun kar yağışı beklendiğinden 31.12.2015 Perşembe günü eğitim-öğretime bir gün ara verilmiştir" dedi.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada da, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan değerlendirmelere göre, İstanbul'da devam eden kar yağışının zamanla etkisini sürdüreceğinin ve aralıklarla artarak devam edeceğinin beklendiği vurgulandı.

Açıklamada şöyle denildi:
"Kar birikintileri, don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında meydana getirebileceği olumsuz etkiler göz önüne alınarak, herhangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla; anaokulları, ilk, orta, liselerde eğitim ve öğretime, özel kreş, gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, Rehberlik Araştırma Merkezleri ve Halk Eğitim Merkezlerinin faaliyetlerine 31 Aralık Perşembe günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür.
Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personeller idari izinli sayılacaklardır."

Okulların tatil edildiği diğer şehirler şu şekilde:
İstanbul, Çorum, Samsun, Sivas, Kocaeli, Konya, Zonguldak, Sakarya, Ordu, Kayseri, Niğde, Tokat, Erzurum, Karabük, Kastamonu, Hakkari, Bolu, Düzce, Nevşehir, Karaman, Rize, Yozgat ve Giresun


228 sefer iptal edildi

Sabah saatlerinde Sabiha Gökçen ve Atatürk Havalimanı'ndan yapılacak olan 142 uçuşunu iptal ettiğini duyuran Türk Hava Yolları'nda iptal edilen sefer sayısı 195'e yükseldi. Pegasus Hava Yolları da bir açıklama yaparak 33 seferini iptal ettiğini duyurdu. Böylece, iki havalimanındaki iptal edilen sefer sayısı 228'e yükseldi.

Kar yağışının saat 21.00 sıralarında artması ve Atatürk Havalimanı'nı da olumsuz etkilemesi bekleniyor.


Trafik yoğunluğu %80'e ulaştı

İstanbul'da öğle saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı, iş çıkış saatiyle birlikte trafiği durma noktasına getirdi. Kent içi trafik yoğunluğu yüzde 80'e ulaştı. TEM Otoyolu'nda, Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçişte yoğunluk yaşanıyor. D-100 Karayolu'nda da, yine Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçişlerde yoğunluk var.

Boğaziçi Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde ise trafik durma noktasına geldi. Maslak Büyükdere Caddesi, Beşiktaş Barbaros Bulvarı, Haliç Köprüsü gibi ana yollarda da trafik adım adım ilerledi.

Kar yağışının gecenin ilerleyen saatlerinde artması bekleniyor. Perşembe günü ise kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor. Perşembe okulların tatil olup olmayacağına ilişkin ise İstanbul Valiliği'nden açıklama yapılması bekleniyor.

Kaynak: DHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir