• DOLAR 34.186
  • EURO 37.278
  • ALTIN 2943.69
  • ...
Batman Baro Başkanı Bölge Sözcüsü Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Bölge Baroları Toplantısında Batman, Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Iğdır, Kars-Ardahan, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van Barosu tarafından hazırlanan sonuç bildirgesinde, ülke gündemi ve avukatlık mesleğindeki güncel gelişmelere ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

 

Bölge Baroları Van ve Erciş`i Ziyaret Edecek
23 Ekim 2011 tarihinde Van ve çevresinde meydana gelen deprem felaketini yerinde görmek, Van halkının ve meslektaşlarımızın durumlarını yerinde değerlendirmek üzere 4 Ocak 2012 tarihinde bölge baroları tarafından Van ve Erciş`in ziyaret edileceği açıklandı.

 

İstanbul Barosu Başörtüsü ile İlgili Uygulamalarıyla Temel Hak ve Özgürlükleri İhlal Ediyor
Bölge Baroları Toplantısında İstanbul Barosu`nun uygulamaları ile ilgili olarak şöyle denildi: "Savunmanın yok sayıldığı yerde adaletin gerçekleşmesini beklemek mümkün değildir. Savunma hak ve özgürlüğü `düşünce ve anlatım` özgürlüğünden çok daha geniş bir hak ve özgürlüktür. İstanbul Barosu`nun staj eğitim merkezlerine başörtülü stajyer avukatların almaması yönündeki kararı hukuki zeminden yoksun olup temel hak ve özgürlüklerin ihlali anlamına da gelmektedir. Özgürlüklerin savunucusu olması gereken İstanbul Barosu`nun ayrımcı ve müdahaleci yaklaşımını düzeltmesini bekliyoruz."

Veysi Demir - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir