• DOLAR 34.279
  • EURO 37.577
  • ALTIN 2878.617
  • ...
Bakan Avcı Van`da Bölge Eğitim Toplantısına katılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İki günlük Van temasları kapsamında Van Valiliğini ziyaret eden Bakan Avcı çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Avcı, yarın Van'da yapılacak olan Bölge çalıştayında eğitimle ilgili tüm sorunları konuşacaklarını söyledi.

Van Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Avcı, günün anısına Valilik şeref defterine duygularını yazıp imzaladıktan sonra makama geçti.

Burada yaptığı açıklamada Bakanlık olarak değişik illerde bölge toplantıları yaptıklarını belirten Avcı, "Daha önce Marmara Bölgesi'nde görev yapan milli eğitim müdürlerimizi, müfettişlerimizi, belli temalar etrafında sorunlarımızı konuşmak için topladık. Bugün ve yarın da Van'da 15 ilimizden gelen il ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri ve müfettişlerimizle toplantılar gerçekleştireceğiz. Bakanlığımızın yaptığı ve yapmayı düşündüğü düzenlemelerle ilgili bilgilendiriyoruz. Bundan önceki düzenlemelerin geri dönüşlerini kendilerinden dinliyoruz. Sorunları dinliyor ve çözümü için önerileri alıyoruz. Bunlar   geniş katılımla çalıştaylar halinde gerçekleştiriliyor. Yarın 200'e aşkın yöneticimiz ile  genel müdürlerimizin katıldığı toplantılar düzenleyeceğiz. Bu toplantılarda katılımcıları dinleyeceğiz. Van'da sadece Van'ın değil 15 ilin milli eğitim müdürleriyle eğitim sorunlarını görüşeceğiz. Yarı yıl tatili  öncesinde ve sonrasında neler yapılacağını konuşacağız. Müfredatla ilgili konularımız var onları görüşeceğiz." dedi.

Valilik çıkışında gazetecilerin okulların tatil edilmesi yönündeki sorularını da cevaplayan Bakan Avcı, "Okullarımızı ziyaret ettik, çocuklarımızla öğretmenlerimizle mümkün oldukça bir araya gelmeye çalışıyoruz. Her ilde valilerimiz oradaki koşulları değerlendirirler, hava koşulları veya herhangi bir nedenle eğitime ara verilmesi gereken okullarımız olursa, yerel makamlarımız ilan ederler. Van'da şu an öyle bir hava yok." diye konuştu.

Daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yeni hizmet binasına giden Bakan Avcı, Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ile bir araya geldi. Avcı daha sonra onuruna verilen akşam yemeğine katıldı. ( Murat DALGIN - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir