• DOLAR 34.179
  • EURO 37.244
  • ALTIN 2938.251
  • ...
Mavi Marmara Gazisi Karavil `Soruşturma Manidar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Mavi Marmara gazilerinden Fikri Karavil, Asya Konvoyu`nu Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda karşılayan STK başkan ve gönüllülerine soruşturma açılmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Karavil, açılan soruşturmaya tepki göstererek, yapılan hukuksuzluğu kınadı.

 

Tüm Girişimlere Rağmen Korsanlar Hakkında Dava Açılmadı!
Korsan İsrail`in Filistin halkına uygulanan vahşete dünyanın dikkatini çekmek için yola çıkan özgürlük filosuna düzenlenen ve 9 gönüllünün şehit olması, 52`sinin yaralanmasıyla sonuçlanan İsrail saldırısını hatırlatan Karavil, saldırının üzerinden yaklaşık bir buçuk yıl geçmesine ve yapılan tüm girişimlere rağmen savcılığın bir türlü İsrail askerleri hakkında dava açmadığına dikkat çekildi.

 

Sorumlulara Allah`a Havale Ediyorum!
9 vatandaşını şehit eden katil İsrail devletine ve askerlerine bir türlü dava açamayanların "Asya Konvoyunu" karşılayan vatandaşlarına, STK`ların başkan ve gönüllülerine hemen soruşturma açabildiklerini ifade eden Karavil, İsrail`e karşı sus pus olanların kendi vatandaşlarına bu kadar cüretkâr davranmalarını manidar bulduğunu söyledi. Açılan soruşturmaya tepki gösteren Karavil, yapılan bu hukuksuzluğu esefle kınadı ve sorumlularını Allaha havale etti.

 

İfadeye 7 Kişi Çağrıldı
Dünyanın farklı ülkelerinden, Hindistan, Pakistan, Japonya, Malezya, Endonezya, İran, Nepal, Sri Lanka, Bangladeş, Türkiye, Suriye Lübnan, Bahreyn, Kuveyt, Yemen, Mısır, Azerbaycan, Ürdün, Filistin`den destekçi ve katılımcılardan oluşan konvoy Türkiye`de Tatvan, Bitlis, Diyarbakır, Gaziantep güzergâhından geçerek Kilis`ten Suriye`ye giriş yapmıştı. Diyarbakır`a giriş yapan Asya Konvoyu`nu karşılamak üzere binlerce kişi 18 Aralık 2010`da İstasyon Meydanına akın etmişti. Dünyanın her tarafından haklı Filistin davasını destek veren aktivistlere sevgi gösterisinde bulunan Diyarbakırlılar, Asya konvoyunu yolculadıktan sonra sessiz bir şekilde dağıldılar.

 

Diyarbakır Gazze Girişimi ise basın açıklaması yapmıştı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, toplantı ve gösteri konuna muhalefet ettikleri gerekçesiyle Diyarbakır Gazze Girişimi hakkında soruşturma açtı.

 

Soruşturma kapsamında Savcılık, İHH Genel Başkanı Fehmi Bülent Yıldırım, İkra Eğitim Der Genel Başkanı Av Abdulgani Orhan, dönemin Mustazaf Der Diyarbakır Şube Başkanı Osman Aktaş, İHH Diyarbakır Temsilcisi Recep İdikut, Diyarbakır Gazze Girişimi adına basın metnini okuyan Mehmet Ali Sabaz, Ali Serdar Tuncer ile Veysi Ekici adlı vatandaşları ifadeye çağırdı. STK başkan ve gönüllülerin önümüzdeki günlerde ifade vermeleri bekleniyor.

M. Salih Keskin - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir