• DOLAR 34.24
  • EURO 37.494
  • ALTIN 2870.64
  • ...
Bitlis`te HDP`li belediye protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Plus Telekom iş merkezinin önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, HDP`li Bitlis Belediyesinin  önüne kadar yürüyüş yaparak  Eş Başkanlarla görüşmek istedi. Belediye önünde toplanan grup soğuk havaya rağmen dağılmayarak Belediye Eş Başkanlarının kendileriyle görüşerek sorunlarının çözülmesini istediler.

Belediye önünde toplanan grup, kendileriyle ilgilenilmediği gerekçesiyle  sık aralıklarla alkış ve ıslık çalarak belediyeyi protesto etti.

Bunun üzerine HDP`li  Belediye`den bazı yetkililer  eş başkanların  makamlarında olmadığını belirtip,  grupla konuşarak ikna etmeye çalıştı.

Konuşma sırasında “Belediye halkın belediyesidir.” diyen yetkililere karşılık veren gruptakiler, “Halkın belediyesiyse neden halka yardımcı olmuyor? Halkın belediyesiyse halkın başkanı buraya gelsin.”  diye karşılık verdi.

Belediye yetkilileri ise “Provokatörlük yapmayın.” diye karşılık vererek grubu uyardı.

Yapılan görüşmelerin ardından konu ile ilgili bilgi veren  Plus Telekom yetkilisi Bakır Geldegül, ruhsat sorunlarının çözülmedi için bu eylemi gerçekleştirdiklerini belirterek şöyle konuştu:

“Amacımız sadece ekmeğe sahip çıkmak. 550 personelimiz var. Sayımız arttığı için mevcut yerimiz yeterli değildir. Bunun için başka bir yerde bina yaptık. Bu binamıza ruhsat verilmediği için personellimizle birlikte iş yerimizin önünden belediyeye yürüdük. Bu sorunumuz çözülmediği sürece her akşam buraya yürümeye karar verdik. Buradaki arkadaşlarımızın üşümesini ve sağlık sorunu yaşamasını istemediğimiz için şimdilik eylemimizi sonlandırıyoruz.” diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir