• DOLAR 32.481
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2441.34
  • ...
`Mısır yönetimi muhalifleri tasfiye etmeye çalışıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİREMısır'daki 25 Ocak halk devriminin önemli aktörlerinden 6 Nisan Hareketi, Mısır yönetiminin ülkedeki muhalifleri tasfiye etmeye çalıştığını bildirdi.

6 Nisan Hareketi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Rejimin emniyet güçleri, sabah saatlerinde arkadaşlarımız Eymen Abdulmecid ve Muhammed Nebil'i savcılık izni ve yakalama emri olmadan evlerine şafak vaktinde düzenlenen baskınla tutukladı" ifadesi kullanıldı.

Söz konusu tutuklamanın güvenlik güçlerinin 6 Nisan Hareketi üyelerine yönelik başlattığı operasyon kapsamında gerçekleştiği ve bazı hareket üyelerinin tutuklanarak bir emniyet merkezinde alıkonuldukları kaydedildi.

"Rejimin yalanlarını, yolsuzluklarını ve çirkin yüzünü ortaya çıkaran, devrimleri manipüle etmesine, iş adamlarının yanında durup fakirleri ezmesine karşı duran muhalif yapıları tasfiye etmeye çalıştığı çok açık. Devrim sürüyor. Susmayacağız. Rejim diktatör ve faşist olsa da doğruyu söylemekten ve yolsuzlukları ortaya çıkarmaktan vazgeçmeyeceğiz" ifadesine yer verilen açıklamada, şafak baskınlarının tekrar başlaması kınandı.

"Rejimin tehditlerine ve terörüne boyun eğmeyeceğiz"

Açıklamada ayrıca, "Rejimin tehditlerine ve terörüne boyun eğmeyeceğiz. Barışçıl yöntemlerle karşı koymayı sürdüreceğiz. Rejimin gençleri ittiği gizli işlere girmeyeceğiz. Yolsuzluğa ve despotluğa karşı koyacağız. Devrim hedeflerine ulaşana, tüm tutuklular özgürleşene ve halk onurlu yaşama kavuşana kadar devam edeceğiz" değerlendirilmesinde bulunuldu.

İzinsiz gösteriye katılma suçlamasıyla 3 yıl hapis cezası alan hareketin kurucusu Ahmed Mahir cezaevinde bulunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir