• DOLAR 32.492
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.011
  • ...
Batman`da sağlık personellerine eğitim verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında; Batman İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü Eğitmenleri tarafından Acil Sağlık Hizmetlerinde görev yapan personellere yönelik eğitim verildi.

Adli vakalarda olay yerinde maddi bulguların tanımlanması ve korunması, hukuki boyutu ile sağlık personelinin sorumlulukları konularında bilgi ve tutum kazandırmak amacıyla verilen eğitim, İl Ambulans Servisi Başhekimliği toplantı salonunda gerçekleştirildi.

15 gün süren eğitim boyunca toplam 340 personele eğitim verildi. Eğitime,  İl Ambulans Servisi Başhekimliği, Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları ve Komuta Kontrol merkezinde görevli personeller, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görevli personeller ve Halk Sağlığı Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda görev yapan personeller katıldı. Eğitim süresi içerisinde öncelikle konu ile ilgili teorik sunum yapıldı. Daha sonra senaryo uygulamalarına yer verildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi yaptığı açıklamada, “Artık insanların sadece canının önemsendiği bir hizmet anlayışından öte aynı zamanda malı, güvenliği ve özgürlüğünün de ön planda tutulduğu bir hizmet anlayışı içerisinde hareket edilmektedir. Bu noktada İl Sağlık Müdürlüğü ve Acil Sağlık Hizmetleri birimleri olarak bu konuda gerekli tüm hassasiyetin gösterilmeye devam edeceğini ve eğitimin Batman için hayırlı bir eğitim olacak.” dedi.

Program sonunda İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü eğitmenleri tarafından kursiyerlere katılım belgeleri verildi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir