• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
Hurda araç lastikleri parklarda saksı oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana’da Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ile Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığının ortak projesiyle doğaya zarar veren hurda lastikler toplanarak park ve bahçelerde saksı olarak kullanılmaya başlandı.

Örnek uygulama olarak Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ek hizmet binasının çevre düzenlemesinde kullanılan hurda lastiklerin yakında Adana genelindeki tüm parklarda saksı olarak kullanılacağı bildirildi.

Mevcut yönetmelik uyarınca ömrünü tamamlamış lastiklerin açık alanda biriktirilmesinin doğru olmadığına dikkat çeken Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, “Topladığımız lastiklerin bir kısmını çevreyi güzelleştirmek adına bu şekilde kullanmaya karar verdik. Çeşitli işlemlerle toprağa verebileceği zarar asgari düzeye indirilen lastiklerimiz yakında belediyemizin parklarında da saksı veya çevre düzenleme öğesi olarak kullanılmaya başlanacak." dedi.

Ömrünü tamamlamış lastik ve benzeri maddelerin, geri dönüşüm ile çevre düzenlemesi uygulamalarında kullanılmasına dair örneklerin dünyada sıkça görüldüğünü ifade eden, Özel Atık Şube Müdürü Çağrı Ün de, “İşe yaramayacak gibi görünen lastikler, parklarımıza renk katacak.” diye konuştu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir