• DOLAR 32.507
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2444.034
  • ...
Sur'daki çatışmadan etkilenen hastalara moral ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çatışmalardan seken kurşunların isabet ettiği Onkoloji Hastanesi'nde yatarak kanser tedavisi gören hastaları ziyaret eden Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, hastaların çatışmalardan olumsuz etkilendiğini belirtti.

Sokağa çıkma yasağı devam eden Diyarbakır’ın Sur ilçesine 600 metre uzaklıkta bulunan Dicle Üniversitesi Onkoloji Hastanesi'ndeki hastaların çatışmalardan olumsuz etkilendiğini belirten Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, silah ve patlama sesleri sebebiyle geceleri hastaların gözlerine uyku girmediğini söyledi.

Çatışmadan seken kurşunlar hastaneye isabet etti

Prof. Dr. Sait Alan, çatışmalardan seken kurşunların isabet ettiği Onkoloji Hastanesi`nde yatarak kanser tedavisi gören hastaları ziyaret ederek karanfil ve kentin simgelerinden olan Dört Ayaklı Minare`nin maketini hediye etti. Alan, "Hastalarımızın moralini düzeltmek için yoğun çaba gösteriyoruz. Hastalar tedavi olmaktan çekiniyor. Bir an önce bu çatışmaların durmasını temenni ediyorum. Bundan Diyarbakır zarar görüyor. Çatışmanın şehrin dışına çıkmasını ve son bulmasını istiyoruz. Çevre il ve ilçelerden gelen hastalarımız var. Şu an 45-50 hastamız yatarak tedavi görüyor. Yaklaşık 200 hastamızda günü birlik gelerek kemoterapi alıyor. Bu hastalarımız, silah ve patlama sesleriyle sarsıldıklarını, sabahlara kadar uyuyamadıklarını, korktuklarını söylüyorlar. Hastalar tedaviye gelmeye çekiniyor. Burada çatışmalarda bulunan kişilerin bir an önce gitmelerini istiyoruz. Çünkü hastalarımız gelip, gitmelerde sıkıntılar yaşıyor. Bazı hastalarımız tedavi olmaya çekiniyor. Bazılarının da tedavileri gecikiyor." dedi.

Hastalar: Silah sesleri yüzünden sabaha kadar uyuyamıyoruz

Dicle Üniversitesi Onkoloji Hastanesinde yatarak tedavisi gören Ahmet Sartık , silah ve patlama seslerinden çok kötü etkilendiklerini belirterek,  “Tarihi Kurşunlu Camii ile 4 Ayaklı Minare’de bu çatışmalardan zarar gördü. Buna çok üzüldüm. Yazıktır, günahtır. Diyarbakır’ın tarihi misyonuna yakışmıyor.”  ifadelerini kullandı.

Siirt’ten gelerek hastanede kanser tedavisi gören Şükrü Avcı da silah ve top seslerden olumsuz etkilendiğini, vurgulayarak. “Silah sesler yüzünden sabaha kadar uyuyamıyoruz. Çok yüksek sesler geliyor. Her gün çatışma var.” diye konuştu. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir