• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
PKK`liler camileri tahrip edip PKK şarkılarını çaldılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nusaybin Kaymakamlığı tarafından uygulanan sokağa çıkma yasağı bugün saat: 10.00`da kaldırıldı. Yasağın kaldırılmasıyla çatışmaların izleri de ortaya çıktı. Yıkılan bahçe duvarları, kurşunlara hedef olan demir kapılar, barikat olarak kullanılan araçlar, harabeye dönen evlerin olduğu görüldü.

Beton elektrik direklerinin devrildiği sokaklarda, bazı camiler de kurşunların hedefi olduğu görüldü.  İlçede bulunan Molla Musa Camisi de çatışmalardan dolayı zarar gördüğü ortaya çıktı. Kurşunların isabet ettiği caminin bahçe duvarı ise yıkıldığı görüldü.  

Görgü tanıkları, polis ekiplerinin PKK`lilerin arkasından dolamak için camii duvarını yıktığını ileri sürüyor. Bu arada bazı Kur`an-ı Kerimlere de kurşunların isabet ettiği gözlemlendi.

İlçede çatışmalarda zarar gören su ve elektrik şebekesinin onarım çalışması ise sürüyor.

PKK'liler camileri tahrip edip PKK şarkılarını çaldı

Son zamanlarda Camii, Medrese, Kur'an Kursu ve İslami nişaneler taşıyan tarihi yapıları hedef aldığı görülen PKK'nin; sokak olaylarına, şiddet eylemlerine, çatışma ve hendek siyasetine destek vermeyen halkın, inanç ve değerlerini artık açıkça hedef aldığı görülüyor.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Mardin'in Dargeçit ilçesinde bulunan camilere giren PKK'liler, tahrip ettikleri camilerin hoparlörlerinden de PKK marşları çalıyor.

Özelikle çatışmaların yoğunlaştığı Safa Mahallesi'nde bulunan Safa Camii'ne giren PKK'liler, içerdeki minberi, mihrabı, asma tavanı, halıları, cam ve çerçeveleri tahrip etti. Daha sonra da camii hoparlörlerinden PKK marşları çalıyor.

Görgü tanıklarından aldığımız bilgilere göre; sokağa çıkma yasağının başladığı 11 Aralık'tan beri ilçede ezan okunmamış. Ezanların susturulduğu ilçedeki camilere giren PKK'liler, cami hoparlörlerinden PKK marşları çalıyor. İmam, öğretmen ve sivil memurların ilçeyi terk ettiği belirtilirken Cuma namazlarının dahi kılınmadığı ifade edildi.

İmkânı olan sivil halkın da ilçeyi terk ettiği öğrenilirken imkânı olmayanların ise çatışmalar gölgesinde yaşamlarına devam ediyorlar. 

M. Salih Keskin – İLKHA












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir