• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
MAÜ`nün Mevlid engeline tepkiler büyüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Efendimizin doğum günü olan Mevlit Kandili nedeniyle Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) İlahiyat Fakültesi Öğrencileri Topluluğu tarafından hazırlanan ve dün akşam düzenlenmesi planlanan “Özgürlük ve Kurtuluş Önderi Hz. Muhammed (s.a.v.)” adlı program bürokratik engellerden dolayı iptal edildi.

Mevlid etkinliğinin iptal edilmesine tepki gösteren Mardin Dost-Der Genel Sekreteri Muhammed Arasan, üniversite yönetiminin bu gibi etkinliklere destek olması gerekirken köstek olmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını belirtti.

“Programın iptali bizleri derinden üzdü”

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) İlahiyat Fakültesi Öğrencileri Topluluğu`nun Mevlid Kandili nedeniyle düzenlemek istediği “Özgürlük ve Kurtuluş Önderi Hz. Muhammed (s.a.v.)” adlı programın üniversite yönetimi tarafından iptal edildiğini öğrendiklerinde çok üzüldükleri dile getiren Arasan, bu gibi engellemelerin bir daha yaşanmamasını temenni etti.

“Mevlid etkinliğinin engellenmesi kabul edilemez”

Arasan sözlerini şöyle sürdürdü; “Allah Resulü Hz. Muhammed Mustafa`nın (S.A.V.) dünyaya gelmesi insanlık için büyük bir onur ve şeref olmuştur. O`nun dünyaya gelişi münasebetiyle her yıl çeşitli etkinlikler düzenleyerek bu günü kutluyoruz. Bu yıl Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) İlahiyat Fakültesi Öğrencileri Topluluğu da Mevlid Kandili nedeniyle bir program düzenleyeceklerdi, ancak hem üniversite rektörü hem de yönetimi çok basit gerekçeler öne sürülerek etkinliği iptal etmişlerdir. Bizler bir STK olarak; bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Gerekçe her ne olursa olsun Mevlid etkinliğinin engellenmesini tasvip etmiyoruz, doğru bulmuyoruz. Üniversite yönetimi biran evvel şapkasını önüne koyup bundan sonraki etkinliklere kolaylık sağlamalı ve bu gibi tutumlarından kaçınması gerekir.”

“İslam`a savaş açmışlar”

Sadece Mardin`de değil birçok üniversitede dindar öğrencilere yönelik bir baskının söz konusu olduğunu aktaran Arasan, ODTÜ'deki saldırılarına değindi. Arasan, “Bugün belki Mardin`de bir mevlid etkinliği iptal edildi, ancak Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) 40 kişilik bir grup ellerinde sopalarla mescide gitmek isteyen öğrencilere saldırdı. Mescitten çıkmak isteyen öğrenciler ise darp edildi. Bu gibi insanlar, aslında İslam`a karşı bir savaş açmışlardır. Namaz kılınmasına dahi tahammül edemeyen bu yaratıklar, elbette ahirette hüsrana uğrayacaklardır. Öğrenci kardeşlerimizin daha fazla cesur olmaları ve saldırılar karşısında nefsi müdafaa haklarını kullanmaları gerekir. Bu gibi saldırıların da cezasız kalmaması gerekir. Hükümete burada büyük bir sorumluluk düşüyor. Aksi takdirde inanca yönelik saldırılar artarak devam edecektir.” diye konuştu.

“En büyük ödül O`nun şefaatine mazhar olmaktır”

Devlet üniversiteleri sıralamasında son sırada yer alan Mardin Artuklu Üniversitesi`nin Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça`ya Merkezi İngiltere'nin Oxford şehrinde bulunan; Uluslararası Liderler Kulübü (ICL) ve Avrupa Rektörler Kulübü (CRE) iş birliği ile yönetilen Avrupa İş Kurulu (EBA) tarafından Uluslararası Socrates ödülü verilmesi akıllarda soru işareti bıraktı. Arasan, “Peygamber Efendimizin şefaatine mazhar olmak, O`nun yolunu sürdürmek, yolunu sürdürenlere yardımcı olmak en büyük ödül olsa gerek.” diye konuştu.

Hangi gerekçelerle iptal edildiği merak ediliyor

Mardin Artuklu Üniversitesi`nin (MAÜ) ilahiyatçı Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça`nın Mevlid etkinliğini hangi gerekçeden dolayı iptal ettiği merak edilirken konu ile ilgili görüşme talebimize ise şuana kadar bir dönüş yapılmış değil… (M. Salih Keskin – İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir