• DOLAR 34.261
  • EURO 37.565
  • ALTIN 2896.22
  • ...
Tarsus`ta PKK`liler 3 okulu yaktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarsus`ta Güneydoğudaki olayları protesto etme bahanesiyle PKK`liler tarafından Pazar gününden bu çıkarılan olaylarda, 13 yaşındaki bir çocuk silahla vurularak hayatını kaybederken, PKKlilerin    çoğunlukla Kürtlerin yaşadığı  mahallelerdeki 3 okula  saldırması sonucu, bir okul  tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi, 2 okulda da ağır hasar oluştu.

Önceki gün Fahrettin Paşa Mahallesinde bulunan Fahrettin Paşa İlk ve Ortaokulu ile ana sınıfına saldıran PKK`liler, okulu ateşe vererek tamamen yanmasına neden oldu.

Yine dün gece meydana gelen olaylarda ise, Şahin Mahallesinde bulunan Emine Boro Ortaokuluna 2 defa Molotoflarla saldıran PKK`liler,  okulda büyük çapta hasar oluşmasına neden oldu. Okuldaki yangını söndürmeye giden itfaiye ekiplerine de PKK`liler tarafından saldırı girişiminde bulunulduğu bildirildi.

Öte yandan dün gece Barbaros Mahallesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet İlk ve Orta Okulu da PKK`lilerin hedefindeydi. Okula atılan Molotoflar yangına neden olurken,  çıkan yangına polis ekipleri panzerle müdahale ederek yangını büyümeden söndürdü.

Vatandaşlar, eğitim sistemini eleştirmek için her fırsatta meydana çıkan eğitim sendikalarının, PKK`nin  okulları yok etme girişimine ses çıkarmamalarının, akıllarında soru işaretlerine neden olduğunu belirttiler. (İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir