• DOLAR 34.276
  • EURO 37.687
  • ALTIN 2878.238
  • ...
Zeytinburnu-Der Mevlid Kandili`ni Kutladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Derneğimizin merkezinde düzenlenen programa ilahi sanatçısı Servet İslam`ın Efendimizi anlatan ilahileri ile başlandı. İlahi dinletisin ardından Molla Abdülbari ÇELİK Hocamızın günün önemine binaen yaptığı konuşmanın ardından sona erdi.

SEVİNÇLİYİZ, GURURLUYUZ. ÇÜNKÜ HZ. MUHAMMED`İN ÜMMETİYİZ
Sözlerine sevinçliyiz, gururluyuz. Çünkü Hz. Muhammed`in (sav) ümmetiyiz diye başlayan Molla Abdülbari ÇELİK hoca ”Bu iftihar sadece bizim değil, yeryüzü ve gökyüzünde bulunan tüm meleklerin iftiharıdır.
Hz. Nuh`un gemisinde onca sıkıntı içerisinde ashabına Hz. Muhammed`den söz ediyordu. Hz. İbrahim zorluklarla geçen ömründe Hz. Muhammed`i anarak huzur buluyor ve ‘Benim neslimden öyle biri gelecek ki tüm kâinat onunla huzur bulacak diyordu`” dedi.

GÜZEL VE TEMİZ TOPRAK, GÜZEL VE TEMİZ NEBATAT VERİR
Hz. Muhammed`in neslinin temizliğine değinen Abdülbari Hoca, “Hz. Muhammed`in nesli putları kıran Hz. İbrahim`e, Allah`a kurban olarak adanan Hz. İsmail`e dayanıyordu. Onun soyu ömrü boyunca putlara tapmamış Abdulmuttalip`e dayanıyordu. O İsmail`den sonra Allah`a adanan ikinci kurban olan Abdullah`ın soyundan geliyordu. Resulullah`ta bunu ‘Ben iki kurbanlığın oğluyum diyerek dile getiriyordu`” dedi.

ÜMMİ MEKKE, ÜMMİ PEYGAMBER
Son peygamber Hz. Muhammed`in neden Mekke`de gönderildiğine de değinen Abdülbari Hoca “Mekke şehirlerin anası, dünyanın merkezidir. Mekke konumu itibarı ile ticaret kervanlarının geçiş güzergâhlarında ve Kâbe`nin orada olması nedeni ile insanların Hac vazifesini yerine getirmeleri için ziyaret ettikleri bir yerdi. Ayrıca Mekke`de Bizans ve Farslılar arasında yerleşmiş olan farklı inanışlardan uzak bir hayat yaşanmaktaydı.” dedi.

YERYÜZÜNÜN EN HAYIRLI YETİMİ
Resulullah`ın yetimliğine de değinen Abdülbari hoca, “Herkes tarafından sevilen sayılan ve el-Emin olarak bilenen bir insandı. O peygamberlik gelmeden öncede Muhammed`ül Emin idi.”dedi.

DERNEK BAŞKANINA FUTBOL TAKIMINDAN HEDİYE
Program sonunda Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen Futbol Ligini kazanan Zeytinburnu Merkez Takımı aldıkları kupayı dernek başkanı Naif DAMAR`a hediye etti.



 

Bu haberler de ilginizi çekebilir