• DOLAR 32.449
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2446.011
  • ...
Depremzedelerin Manevi Yardımlara da İhtiyacı Var!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`da yaşanan depremlerin yaraları sarılmaya devam ediyor. Türkiye`de bulunan hayır kuruluşları başta olmak üzere dünyanın birçok yerinden faaliyet yürüten STK`ların yardımları sürüyor. Yapılan yardımların yanı sıra bizzat deprem bölgesine gelerek depremzedelerin sıkıntılarına ortak olan STK`lar da var… Mardin`in Kızıltepe ilçesinde faaliyet yürüten Mustazaf Der Kızıltepe Şubesi ile İrfan-Der yetkilileri, Van`a gelerek depremzedelerle bir araya geldiler.

Sıcak Karşılandık
Van genelinde ziyaretlerine köylerden başlayan dernek yetkilileri, Kumluca, Gedikbulak, Pirgarip, Marmit, Harabe, Adır, Halkalı, Hıcızk, Güvençli, Göllü Köylerini ziyaret ettiler. Daha sonra Vanlı depremzedelerle bir araya geldiler. Ziyaretlerin ardından heyet adına açıklamalarda bulunan Mustazaf-Der üyelerinden Şeyhmus Karaalp, oldukça sıcak karşılandıklarını ifade ederek, depremzedelerin maddi yardımların dışında manevi yardımlara da ihtiyaç duyduklarını dile getirdi. Karaalp, köylerde zararın daha fazla olduğunu belirtti.

Camiler Biran Önce Açılmalı
Van halkının büyük bir mağduriyet yaşadığını ifade eden Karaalp, bunca felakete rağmen halkın isyan etmediğini ve musibetlerin Allah`tan geldiğine yakinen iman ettiklerine şahit olduklarını söyledi. Zarar nedeniyle kapatılan camilerin biran önce açılması gerektiğini vurgulayan Karaalp, halkın manevi yardımlara da ihtiyaç duyduğunu, bunun içinde camilerin mutlaka açılması gerektiğini söyledi.

Van Mustazaf Der ve Rahmeteli Gıda Bankası Derneği`nin çalışmalarını yerinde gördüklerini ve çok memnun olduklarını ifade eden Karaalp, çalışmaların devamını diledi.

Burhan Teke-İLKHA
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30465.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30466.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30467.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir