• DOLAR 32.465
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2453.279
  • ...
Taliban Helmand`e yürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Taliban savaşçıları "Azm Operasyonu" olarak duyurulan operasyonlar zincirini devam ettiriyor. Kunduz'un Taliban'ın kontrolüne geçmesinin ardından ülkenin stratejik eyaletlerinden Helmand de Taliban tarafından ele geçirilmek üzere.

Taliban'ın resmi sitesinden duyurduğu bilgilere göre; ülkenin güneyinde bulunan Helmand eyaletine uzanan yol boyunca pek çok ilçe Taliban güçlerince kontrol altına alındı.

2015 yılının başlarında Musa Kale ve Nevzad ilçelerini ele geçiren Taliban savaşçıları, Kejaki, Sengin, Babayi ve Mercah ilçelerini tamamen ablukaya alarak Kabil hükümetine bağlı güçleri kent merkezlerine hapsetmişti.

Helmand vali yardımcısı da dahil Kabil hükümetine bağlı pek çok kişi Afganistan Ordusu'nun ağır kayıplar verdiğine dair mesajları merkezi hükümete göndermişler ve bu mesajlar Taliban'ın istihbaratı tarafından internete sızdırılmıştı.

Helmand kırsalında çatışmalar son iki haftada oldukça yoğunlaşırken 50'den fazla Afgan askeri çatışmalarda hayatını kaybetti.

Öte yandan bölgede bulunan Taliban hedefleri de zaman zaman NATO'ya bağlı ISAF işgal güçlerine ait uçaklar ve helikopterler tarafından hedef alınıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir