• DOLAR 35.443
  • EURO 36.354
  • ALTIN 3063.15
  • ...
Adana Umut-Der`den muhtaçlar için acil yardım çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Umut-Der Gıda Bankası, Aralık ayı içerisinde de yardımlarına devam ediyor. Gıda yardım paket sayısını Aralık ayında 350`ye çıkartan dernek; aralarında yetim, dul ve Suriyeli sığınmacıların da bulunduğu ihtiyaç sahibi ailelere çeşitli yardımlarda bulundu.

Kış mevsiminde yardım alabilmek için kendilerine başvuran muhtaç aile sayısının arttığına dikkat çeken dernek yetkilileri, özellikle çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli sığınmacıların, havaların soğumasıyla birlikte soba ve battaniyeye ihtiyaç duyduğunu, bu konuda hayırseverlerden destek beklediklerini dile getirdiler.

Aralık ayı yardım çalışmaları hakkında bilgi veren Umut-Der Gıda Bankası Başkanı Abidin Serin, Umut-Der`in kurulduğu günden bu yana istikrarlı bir şekilde muhtaç ailelere her ay düzenli gıda yardımı ulaştırdığını belirtti. Aylık düzenli yardım ettikleri muhtaç aile sayısının Aralık`ta arttığını belirten Serin, bu sayının 300`den 350`ye çıktığını ifade etti.

Dağıttıkları gıda paketlerinin içinde yağ, şeker, çay, pirinç, bulgur,  kuru fasulye, nohut, mercimek ve makarna gibi bir ailenin mutfak ihtiyaç maddelerinin bulunduğunu belirten Serin, ayrıca belli sürelerde bu paketlere ek olarak kırmızı et, salça, patates ve soğan gibi erzakın da eklenerek dağıtıldığını ifade etti.

Yardımlarda öncelik yetim ve dulların

Yetim, dul ve aile reisi çalışamayacak durumda olan ailelerin birinci derece muhtaç aile olduğunu yine bu özelliklere sahip Suriyeli ailelere de birinci derece muhtaç aile olarak gıda yardımı dağıttıklarını dile getiren Serin, ayrıca bu ailelere giyecek ile yer sergileri, yatak, battaniye ve soba gibi ev eşyası yardımlarının da yapıldığını vurguladı.

“Suriyeli kardeşlerimizin acilen soba ve battaniyeye ihtiyacı var”

Kış mevsiminde yardım alabilmek için kendilerine başvuran muhtaç aile sayısının arttığına dikkat çeken Serin, “Şu anda bizden yardım talebinde bulunan kayıtlı 4 bin muhtaç aile var. Bunların çoğunluğunu savaş nedeniyle evini terk ederek Adana`ya gelen Suriyeli aileler oluşturuyor. Adana`da yaşayan 150 bin Suriyeli`den çoğu derme çatma kurdukları çadırlarda veyahut kiraladıkları darabalı dükkânlar ve gecekondularda yaşam mücadelesi veriyor. Kış mevsiminin kendini iyice hissettirdiği şu günlerde bu kardeşlerimizin soba ve battaniyeye ihtiyaçları var.  Elimizden geldiği kadar kendilerine destek olmaya çalışmakla birlikte maalesef elimizde bu ihtiyaç maddelerinden olmadığından yardımlarımızı istediğimiz düzeyde yapamamaktayız. Biz hayırseverlerden acil olarak bu ailelere ulaştırılmak üzere battaniye ve soba yardımı bekliyoruz. Eğer bu konuda bize destek olurlarsa bizler de acilen bu yardımları Suriyeli kardeşlerimize ulaştıracağız.” diye konuştu.

“Suriyeli kardeşlerimize ensar olma görevimizi yerine getirelim”

Daha önce tarla ve bahçede çalışıyorken kış mevsiminin gelmesiyle çalışamayan Suriyelilerin çok zor durumda olduğunu vurgulayan Serin, “Yurtlarını terk ederek bize sığınmış bu kardeşlerimize Allah rızası için ensar olma görevimizi yerine getirelim.”dedi.

Zengin ile fakir “Kardeş Aile” oluyor

Umut-Der olarak “Kardeş Aile” projeleri bulunduğunu, bu çalışmayla zengin ile fakir arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Serin, “Buradan hayırseverlere şöyle bir çağrıda bulunalım. Gelsinler onları muhtaç ailelerin evlerine götürüp kendileri ile tanıştıralım. Kendilerinin seçtiği bir aile ile “Kardeş Aile” olsunlar. İster o muhtaç ailenin ihtiyacını kendileri karşılasınlar isterlerse de biz kendileri adına her ay o aileye yardım edelim.” çağrısında bulundu.  

Adana Umut-Der Gıda Bankası ve bağlı bulunduğu Umut Kervanı Platformu olarak yardım ulaştırırken muhtaç aileleri rencide etmemeyi ilke edindiklerini vurgulayan Serin, “Dernek olarak yardım faaliyetlerini sürdürürken tek gayemiz Allah`ın rızasıdır. Bu noktada yardım ettiğimiz aileleri afişe etmeye karşıyız. Bize başvuran aileler öncelikle yardım komisyonları tarafından araştırılıp ihtiyaç durumuna göre derecelendiriliyor. Ardından yardımlarımızı birinci derece muhtaçlardan başlayarak dağıtıyoruz.” şeklinde konuştu. (Ayhan Kaya-İLKHA)








































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir