• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Bu yılki fuarın diğer fuarlara oranla yoğun katılımlı geçtiğini ifade eden firma yetkilileri, 4 gün boyunca açık kalacak olan fuara, Türkiye`nin çeşitli illeri başta olmak üzere Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden ziyaretçilerin gelmesini beklediklerini belirttiler.

GAPSHOES fuarına Samsun`dan katılan rejenere kauçuk ve lastik ayakkabı üretimi yapan Recep Tuncay, bu yılki fuarın diğer fuarlara oranla yoğun katılımlı geçtiğini ifade etti.

Diğer fuarlara göre bu fuar daha hareketli olarak gözüküyor

Fuardan büyük beklentilerinin olduğunu söyleyen Tuncay, “Diğer fuarlara göre bu fuar daha hareketli olarak gözüküyor. Fuarlar ilk gün genellikle katılım az ve pek fazla kalabalık olmaz. Ama bu fuarda ilk gün olmasına rağmen yoğun geçiyor. Bizim diğer firmalar gibi bu fuardan bir beklentimiz var. Çünkü biz fabrikalar ürün üretmeden satabildiğimiz için, şuanda yaz aylarının hazırlığını yapıyoruz.”dedi.

Türkiye içindeki ve dışındaki olumsuz gelişmelerin her sektörü etkilediği gibi ayakkabı sektörünü de etkilediğini belirten Tuncay, “Çünkü bizim yurt dışına ihracatımız var. Özellikle düşürülen Rus uçağının ardından yaşanan sıkıntılar bizleri etkiliyor. Bizim Türkiye`de de çalıştığımız firmaların çoğunluğu yurt dışına ürün veriyor. Bu ülkeler içinde de Rusya bulunmaktadır. Bizler bu sıkıntıyı yaşadığımız gibi Antep`teki ayakkabıcılar da bu sıkıntıyı yaşıyorlardır.” ifadelerini kullandı.

Fuara geniş bir katılım bekliyoruz

Gaziantep fuarının Ortadoğu`nun en büyük fuarlarından olduğunu belirten bayan ayakkabı üretimi yapan firma yetkilisi Recep Sunar, şuana kadar satışlardan memnun olduklarını ve fuardan geniş bir katılım beklediklerini ifade etti.

Gaziantep`te ayakkabı sektörünün ulusal ve uluslararası pazarlarda her zaman boy gösteren bir sektör olacağını belirten Sunar, “Şuan fuarın ilk günleridir. Fuara katılım diğer günler bir yoğunluk yaşanır. Temennimiz fuarın iyi ve yoğun geçmesidir. Gerek Ortadoğu ve Güneydoğu bölgesinde yaşanan olumsuz durumların fuara yansımamasını ümit ediyoruz. Biz genellikle iç piyasaya çalıştığımız için, dış pazarın da hareketlenmesini bekliyoruz. Biz bu fuara reklam amaçlı girdik. Şuan kendi kapasitemiz doludur.” dedi.

Kendi rotamızı genişletmek istiyoruz

Fuara Şanlıurfa`dan katıldığını belirten erkek ayakkabı üretimi yapan Cengiz Aslan ise, fuarlar sanayici ve üreticiler için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Aslan, “Şu anda yoğun bir katılım gözüküyor. İnşallah bir beklentimiz var. İnşallah işlerimiz iyi olur. Fuar üç gün boyunca açık kalacak. Buraya gelmemizdeki amacımız bir açılımdır. Ayakkabı sektöründe bir yer edinmektir. Kendi rotamızı genişletmek istiyoruz. Tabi bununla birlikte çevremizdeki olumsuz gelişmeler son fuarlara ister istemez olumsuz yansıyor.” ifadelerini kullandı.   (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)