• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
İstanbul`a 3 Bin Yeni Otobüs Geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 54 ülkenin başkonsolosuyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Topbaş, İstanbul`a engellilerin de rahatlıkla binebileceği 3 bin yeni otobüsün geleceğini söyledi.
 
Emirgan`daki Beyaz Köşk`te gerçekleşen toplantıda İBB Başkanı Kadir Topbaş, başkanlığını yaptığı Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) için konsoloslardan destek istedi. Topbaş, "Ülkelerinizdeki yerel yönetimlerin UCLG`ye üye olması konusunda desteğinizi rica ediyoruz. Geleceği oluşturmada paralel çalışmak zorundayız. Özelikle, şehir ve şehirli yüzyılı diye bahsettim bu süreçte, şehirlerde her şeyin kendine göre özgün problemleri, yapıları vardır. Benzer özellikleri taşıyan ülkeler arasında iletişimin sağlanması gerekir" şeklinde konuştu.
 
İSTANBUL`DAKİ YATIRIMLARIN TOPLAMI
49 MİLYAR TL
"Bir ülkenin gelişmesi, diğerinin geri kalması kimseye fayda sağlamayacak" diyen Başkan Topbaş, ulusal çıkarların değil, dünyanın ön planda olduğu bir anlayışın olması gerektiğini söyledi. Topbaş sözlerini, "Bu yüzyılda şehirler birbirine çok daha yakın. Şehirlerdeki fırsatlar herkese açık olmak durumunda bulunuyor. Şehirler kalkınmanın merkezidir. İstanbul, Türkiye`nin iktisadı başkenti durumundadır. İstanbul`daki yatırımlar toplamı 49 milyar TL`dir.



Bu yılki bütçemiz 19,5 milyar liradır. Yatırım bütçemiz 7,5 milyar lira. New York, Londra, sadece kendi ülkesine değil, dünyaya karı olan şehirler. Bu şehirlerin gelişmesi hoşgörüsü, insanı rahatlıkla kendini ifade etmede, özgürlüklere model olmaktadır. Yerel yöneticilere çok büyük görev düşüyor. Merkezi yönetimle beraber çalışmak, beraber yürümek durumundayız. Yaradanı yaradandan ötürü sevme anlaşıyla insana değer vermek zorundayız. İstanbul ve Türkiye bunu nasıl başardı? diye soruyorlar. Bütün arzumuz insanların mutluluğudur" şeklinde sürdürdü.

3 BİN YENİ OTOBÜS
Çok yakın bir zamanda farklı bir İstanbul`un görüleceğini belirten Topbaş, "3 bin civarında yeni otobüs şehre girecek. Özürlülerin de rahatlıkla binebileceği gayet konforlu ve temiz otobüsler olacak. Belediye başkanları, konsoloslar ve milletvekillerinin binebileceği otobüs sistemi geliştirmeyi hedefe koyduk. Depremle ilgili radikal kararlarımız var. Birden toparlanması mümkün değil, ancak başlangıcı yaptık" diye konuştu. Kahvaltıya 54 ülkenin İstanbul Başkonsolosu katıldı.
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir