• DOLAR 32.53
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2455.39
  • ...
Savcı Faili Meçhul Tahliyelerine İtiraz Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi hakimliği`nin Ayhan Çarkın`ın faili meçhul cinayetlerle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında verdiği ifadeler doğrultusunda tutuklanan 7 eski özel harekât polisini tahliye etmesine itiraz edildi. Soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel`in yaptığı itiraz dilekçesi 9 sayfadan oluşuyor. Savcı Yüksel`in tahliye olan şüphelilerin kaçma durumu ve delilleri yok etme ihtimali nedeniyle itiraz ettiği belirtiliyor. Başvuruyu ise Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi değerlendirecek. Heyet de tahliye kararı veren hakim Hakan Oruç yer almayacak.

Hakim Hakan Oruç başkanlığındaki mahkeme heyeti, şüpheliler İbrahim Şahin, Enver Ulu, Ayhan Akça, Ayhan Özkan, Seyfettin Lap, Uğur Şahin ve Ahmet Demirel`in tahliyesine karar vermişti. Soruşturma kapsamında Ayhan Çarkın ile Ercan Ersoy tutuklu bulunuyor. Nöbetçi mahkemenin, CMK`nın 108`inci maddesine göre tutukluluk gerekçeleri ortadan kalktığı için tahliye kararı vermişti.

Ceza Muhakemesi Kanunu`nun 108`inci maddesi tutukluluğu inceliyor. Her ay dosya mahkeme heyeti tarafından gözden geçirilip tekrar karar veriliyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir