• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Camiyi yakan PKK`lılar kamerada!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK örgütü mensuplarına yönelik operasyonların sürdüğü, sokağa çıkma yasağı uygulanan 6 mahalleden biri olan Fatihpaşa Mahallesi'ndeki Fatihpaşa Camii'nde (Kurşunlu Camisi) dün sabah saatlerinde PKK'lılarca atılan el yapımı patlayıcı nedeniyle çıktığı tahmin edilen ve kısa sürede büyüyen yangın, polis helikopteri kamerasınca kaydedildi.

PKK'lıların saldırılarını sürdürmesi nedeniyle itfaiye ve polis ekiplerinin müdahalede bulunamadığı yangına ilişkin kayıtlarda tarihi caminin pencere ve kapısından dumanların yükseldiği görülüyor.

SİLAHLI 2 PKK'LI CAMİNİN ARKASINDA

Kayıtların devamında caminin arka tarafındaki mezarlıkların bulunduğu yerde ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan iki  pkk'lı yer alıyor yer alıyor.

Yeni ateşlendikleri için silahların namlularının termal kameraya açık ve parlak renkli yansıdığı öğrenildi.

Caminin arka kısmında bulunan ve labirenti andıran dar sokak ve caddeleri polise yönelik pusu hazırlığı ve havadan görüntü alınmasını engellemek için brandalarla kapatan PKK'lılar, bu brandaların arasından geçiş yapıyor.

PKK SALDIRISI İLK DEĞİL
PKK'lılar, 1516-1521 yıllarında dönemin Diyarbakır Valisi Bıyıklı Mehmet Paşa tarafından yaptırılan ve kubbelerinin kurşunla kaplı olması nedeniyle "Kurşunlu" diye de anılan, Diyarbakır'daki ilk Osmanlı eseri camiye bir süre önce de uzun namlulu silahlarla ateş açmış, saldırıda caminin kapı, duvar ve camları zarar görmüştü.

Valilikten, PKK olayları nedeniyle özellikle kuzey giriş cephesi, orijinal kapı ve doğramaları ile çevre duvarları daha önce büyük oranda hasar gören tarihi miras Fatih Paşa Camii'nin, Vakıflar Bölge Müdürlüğünce onarılması için analitik projeler hazırlanmaya başlandığı, bu kapsamda onarılmasının planlandığı ancak çıkarılan yangında orijinal kapı ve kepenklerinin yandığı, duvarların hasar gördüğü bilgisine ulaşıldığı açıklanmıştı.

PKK'lılarca 3 gün önce Fatihpaşa Camii'nin içinden açılan ateş sonucu Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Mustafa Katırlı yaralanmış, hastanedeki müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Kaynak : AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir