• DOLAR 32.444
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2448.44
  • ...
İşte Bakanlar Kurulundan Çıkan Kararlar!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, perşembe günü seçim vaatleri ve hükümetin reformlarını kapsayan Acil Eylem Planı'nı ATO Congresium'da düzenlenecek görkemli bir törenle vatandaşa anlatacak. Özel görsellerle, verilen sözlerin nasıl ve hangi periyotlarda hayata geçirileceğini taahhüt edecek. Anlatılacak eylem planı 3, 6, 9, 12 ve 15 aylık periyotlar şeklinde takvime bağlandı. Takvime göre öncelikler listesi şöyle:

CEMEVLERİNE STATÜ: İmar ve belediye yasalarında yapılacak değişiklikle cemevlerinin statü sorunu çözülecek. Mevlevi Tekkesi, cemevleri bedava su, maaş gibi devlet imkânlarından yararlanmayı isteyip istemediklerine kendileri karar verecek. Bu konuda inisiyatif Alevi kanaat önderlerine bırakılıyor.

TAHKİM MERKEZİ: İstanbul Tahkim Merkezi 9 ay içinde hayata geçirilecek. Bilirkişilik müessesesi baştan aşağı değişecek, kürsüde uzman hâkimler yer alacak. Yatırımları destek için hem bürokratik hem vergi yükü hafifleyecek.

YENİ ANAYASA: Geçtiğimiz yasama döneminde belli ölçüde uzlaşma sağlanan sivil anayasa taslağı güncellenecek. Hükümet yeni bir çalışma yöntemi ile yeni anayasa yapımı önerisi getirecek.

ÖZGÜRLÜKLER: Düşünce ve ifade özgürlüğünün kapsamı genişletilecek. Türk Ceza Kanunu'nun bu kapsama yönelik maddeleri elden geçirilecek. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir