• DOLAR 32.557
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2457.034
  • ...
Avusturya sınıra tel örgü çekiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Burgenland eyaleti polis sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, Tirol merkezli bir şirketi, Slovenya sınırına demir tellerden çit çekme işlemlerine başladı. Çitin yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda ve 2,5 metre yüksekliğinde olacağı belirtilen açıklamada, çalışmaların İçişleri

Bakanlığının daha önce açıkladığı "sığınmacı akınının kontrol altına alınması" kapsamında yürütüldüğü kaydedildi. Çitin çekilmesi çalışmalarına 38 askerin de eşlik ettiği ve çalışmaların yeni yıldan önce bitirilmesinin beklendiği ifade edildi.

Avuturya Şansölyesi Werner Faymann'ın hükümeti ise tel örgüler sayesine 'mülteci geçişinin daha kolay kontrol altına alınabileceği'nin savunduç

Yaklaşık bin 200 sığınmacının Avusturya'ya geçmek için Slovenya'nın Sentilj kasabasında beklediği belirtiliyor. Slovenya ile yaklaşık 330 kilometre sınıra sahip Avusturya, sığınmacılar için hem geçiş güzergahı hem de hedef destinasyon olarak görülüyor.

Yunanistan ve Macaristan sınırında sadece Suriye, Irak ve Afganistan'dan gelen sığınmacılara izin veriliyor ve Paris'teki saldırıların ardından Avusturya'ya geçiş yapan sığınmacı sayısı büyük oranda azaltıldı. Avusturya, yıl sonuna kadar 95 bin sığınmacının iltica talebinde bulunacağını açıkladı.

Kaynak: AA, AFP

Bu haberler de ilginizi çekebilir