• DOLAR 34.267
  • EURO 37.671
  • ALTIN 2873.423
  • ...
HÜDA PAR Başkanı: Elçi`yi vurdular çünkü...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tahir Elçi, 28 Kasım`da Diyarbakır`ın Sur ilçesinde düzenlediği basın açıklamasının hemen ardından silahla ateş edilerek öldürülmüştü.

Rûdaw`a konuşan Yapıcıoğlu, “Tahir Elçi 23 yıllık arkadaşım ve meslektaşımdı. Fikirlerimiz her ne kadar faklı olsa da insani ilişkilerimiz vardı. Elçi`nin eşi Türkan Elçi`nin de dediği gibi; Tahir hiçbir tarafın adamı değildi, o yüzden hedef seçildi. Hani bir laf var ya; Ne İsa`ya ne de Musa`ya yaranamayan biriydi Elçi” ifadelerini kullandı.

Zekeriya Yapıcıoğlu, “Elçi, son zamanlarda hükümetin yaptığı operasyonları da, Kürt illerinde özyönetim (özerklik) ilanları ve hendek kazmaları doğru bulmayan ve bunu söylemekten çekinmeyen biriydi. Bu yüzden iki tarafın da şimşeklerini üzerine çeken bir isimdi” diye konuştu.

Kaza mı suikast mi?

Halkların Demokrat Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Elçi`nin ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada, “Elçi, polis silahından çıkan kurşunla öldürüldü” demişti.

Demirtaş`ın açıklamalarına da değinen Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:

“Sayın Demirtaş da benim gibi bir hukukçu. Eğer bunu kesin bir dille söylediyse bu mümkündür. Şahsen ben suikast ya da kaza diyemiyorum çünkü henüz soruşturma bitmedi. Bunu Polis de yapmış olabilir, PKK`nin gençlik  yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) de... Bunların hepsi ihtimal dahilindedir.”

Hüda-Par Başkanı, “PKK son dönemlerde Tahir Elçi`nin açıklamalarından rahatsızdı ve bunu yayın organlarında açıkça ifade ediyordu. Bu gözönüne alındığında bunu da ihtimaller arasında sayabiliriz” dedi.

Çözüm sürecinde muhatap

Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun geçtiğimiz günlerde “Çözüm sürecinde artık yalnızca HDP muhatap değildir” sözlerini de yorumlayan Yapıcıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Davutoğlu bundan böyle Kürt halkını muhatap alacağını söyledi. Bana göre, Kürt partilerin yanısıra, bölgedeki sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri de muhatap alınmalı. Hükümet daha önce sadece HDP`yi muhatap alıyordu ki bu bence yanlıştı. Hükümetin çıkıp da ‘HDP artık muhatabımız değil` demesi de benim için en az onun kadar yanlış.”

Hüda-Par Genel Başkanı, “Çözüm sürecinde tüm taraflar muhatap alınmalı. En doğrusu bu. Hükümet sağlıklı yol almak istiyorsa bunu yapmak zorunda. Başka türlü Kürt sorununun çözümünde ilerleme sağlayamayız” diye konuştu.

RUDAW

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir